Tovább titkolózik a kormány a külföldi munkásokról?

Elkenték a válaszadást.

Varga Mihály megbízásából Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára válaszolt az ellenzéki politikus írásbeli kérdésére. A kormánypárti politikus a válasz elején elismétli a fideszes lózungot, hogy a munkaerőhiányt nem külföldi munkásokkal kívánják megoldani, majd leírja, hogy csak tavaly 11 ezren kaptak munkavállalási engedélyt az Unión kívülről, ennek kétharmadát a közép-magyarországi régióban adták ki.

A politikus szerint országszerte összesen 30 ezer fő rendelkezik ily módon a szabad tartózkodás és mozgás jogával, 57%-ukat Budapesten és Pest megyében regisztrálták.

Bodó Sándor ezután egy linket másolt be válaszába, amelyen szerinte fent vannak az Ungár Péter által kért részletes, megyénkénti adatok, ugyanakkor az oldalon a 2017-es összesítés a legfrissebb dokumentum.

Ander: a magyar munkavállalók megbecsülése helyett ukrán dolgozókat hozatnak

Bérfelzárkóztatás helyett tömegével hozzák Magyarországra az ukrán vendégmunkásokat - ennek a veszélyeire hívta fel a figyelmet a Jobbik országgyűlési képviselője. Ander Balázs arra emlékeztetett, hogy a mostanihoz hasonló mértékű betelepítést hajtottak végre a magyar nemesek az 1700-as években is, az az etnikai átalakulás pedig megalapozta Erdély későbbi elcsatolását.

Eszes Ádám

(Fotó: Béli Balázs / alfahir.hu)