Veresége óta először mondott beszédet Clinton

A kampány soha nem érhet véget...

A demokraták volt elnökjelöltje Washingtonban, a Gyermekvédelmi Alap nevű nonprofit szervezet rendezvényén mondott beszédet. A korábbi first lady és külügyminiszter életműdíjat vett át az alapítványtól.

Beszédében Clinton elsősorban a gyermekvédelemről szólt, de röviden kitért a választási vereségre is.

"Tudom, hogy önök között sokan mélyen elkeseredettek a választási eredmények miatt, én is az vagyok, elmondani sem tudom, mennyire"

- fogalmazott.

Elmondta azt is, hogy nagyon nehezére esett megjelenni a nyilvánosság előtt:

"A múlt héten volt néhány napom, amikor nem vágytam másra, mint hogy egyszerűen csak összegömbölyödjem egy jó könyvvel a kezemben vagy a kutyáinkkal az oldalamon."

Kitért arra, hogy a választási eredmények "nagyon mély megosztottságot" tártak fel az Egyesült Államok lakosságán belül.

Arra biztatta hallgatóságát, hogy emelkedjenek felül a vereség feletti döbbeneten és harcoljanak az értékeikért, soha ne adják fel a küzdelmet.

Eszét vesztve őrjöngött Clinton, mikor rájött, hogy bukta a Fehér Házat

A portál titkosszolgálati forrásokra hivatkozva azt írja: amikor Clintonban tudatosodott, hogy elbukta a választást, dührohamot kapott, és ámokfutásba kezdett. Obszcén kifejezéseket használva ordibált, bútorokat borogatott, és különböző tárgyakat dobált testőreihez, munkatársaihoz. A politikus stábja úgy ítélte meg, nincs abban az állapotban, hogy a nyilvánosság elé állhasson.