Átlépte az ötmilliót az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma

Átlépte az ötmilliót az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma

A Johns Hopkins Egyetem adatai azt mutatják, hogy már ötmillió felett jár az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma a világon, az Egészségügyi Világszervezet tegnap közölte, hogy egy nap alatt rekordszámú megbetegedést diagnosztizáltak:

Nincs vége: rekordot döntött a koronavírusos betegek azonosítása az elmúlt 24 órában

Százhatezer új koronavírus-fertőzöttet jelentettek világszerte az elmúlt 24 órában, a legtöbbet egyetlen nap alatt - közölte az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerdán, aggodalmát fejezve ki a szegény országok miatt, miközben a gazdag országok már kifelé haladnak a karanténból. "Még mindig hosszú utat kell megtennünk a világjárványban" - mondta Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO főigazgatója sajtótájékoztatóján.

A gyógyultak száma 1,9 millió. A legtöbb fertőzött az Egyesült Államokban van (1,5 millió), őket követi Oroszország és Brazília 300-300 ezer körüli fertőzöttel. A regisztrált elhunytakat tekintve is Amerikában találkozhatunk a legnagyobb számmal (93 ezer felett), mögöttük az Egyesült Királyság található 36 ezer, és Olaszország 32 ezer halálos áldozattal.