Visszataszító Trump-imádatba csapott át Szijjártó: "A béke és a jó magyar-amerikai kapcsolatok neve Donald Trump"

Visszataszító Trump-imádatba csapott át Szijjártó: "A béke és a jó magyar-amerikai kapcsolatok neve Donald Trump"

A külügyér tudniillik fényesre nyalta az amerikai multimilliárdos elnökjelölt csizmáját.

A kormány azt szeretné, hogy a világ egy békésebb hely legyen, és hogy a magyar-amerikai kapcsolatok jól alakuljanak az elkövetkező időszakban, márpedig mindkét ügy szempontjából Trump győzelme lenne kedvező az amerikai elnökválasztáson - ezeket a visszataszítóan ömlengő, álnaiv szavakat közölte, méghozzá ebben a sorrendben Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn New Yorkban, az ENSZ Közgyűlésére igyekezvén. Persze ilyesmi nem először fordult elő részéről sem.

De mielőtt kifogásolhatóan beleütötte volna az orrát más ország belügyeibe, a tárcavezető világossá tette, hogy az amerikai elnök személyéről kizárólag az Egyesült Államok állampolgárai dönthetnek.

"Ezt tiszteletben kell tartani, s mi tiszteletben is tartjuk az amerikai polgárok döntését minden esetben. Azzal az elnökkel, azzal az adminisztrációval próbálunk együtt dolgozni, amelyet épp megválasztanak" - vélte fontosnak leszögezni ezt is.

Majd a fideszes politikus hangsúlyozta, hogy ennek ellenére a tapasztalataik egyértelműek: "Amikor Donald Trump volt az Egyesült Államok elnöke, akkor a csúcspontján volt a magyar-amerikai kapcsolatrendszer politikai lába is (...) És amikor Donald Trump volt az elnök, akkor az erős amerikai vezető személye meg tudta előzni a világon a fegyveres konfliktusok kialakulását" - nyalta láthatóan fényesre a multimilliárdos csizmáját.

Teljesen demagóg módon Szijjártó Péter úgy vélekedett, hogy a tapasztalataik arra mutatnak, hogyha Donald Trump lett volna az amerikai elnök az elmúlt években is, akkor most Ukrajnában nem lenne háború, és a közel-keleti krízist is gyorsabban megoldhatták volna. Utóbbi kapcsán arra emlékeztetett, hogy az Ábrahám-megállapodások hosszú évtizedek kudarcai után először hozták el a békés együttélés reményét a különböző civilizációk és nemzetiségek között a közel-keleti térségben.

Viszont az Orbán-kormány minisztere azt találta mondani még, hogy szerinte

"mind a békének, mind a jó magyar-amerikai kapcsolatoknak a neve Donald Trump nevével egyenlő."

(Címlapkép: Szijjártó Péter New Yorkban fut - Facebook)