Vitézy: Újraszámláltatjuk a szavazatokat Budapesten

Vitézy: Újraszámláltatjuk a szavazatokat Budapesten

A Karácsonnyal szemben csupán pár száz vokssal alulmaradó főpolgármester-jelölt szerint sok rendszerszintű visszásságról kaptak jelzést az érvénytelenné nyilvánított szavazatok kapcsán. A főpolgármester már ma ünnepel.

Vitézy Dávid mai Facebookon megjelent posztjában egy Karácsony Gergellyel megjelent interjúban elhangzik egy a neten keringő hangfelvételen, hogy "lapáttal fogja szétverni a fejem ebben a kampányban". Szerinte a regnáló főpolgármester számtalan hazugságot terjesztett és mondott róla az elmúlt hetekben, tehát érezte a kísérleteket erre.

De Karácsonnyal folytatott vádaskodó rivalizáláson túl a vasárnapi főpolgármester-jelölti megmérettetés eszméletlenül szoros eredményét, szavazatarányait is szóba hozta.

76-szor több az érvénytelen szavazat, mint amennyi a különbség

Csütörtökig lehet kezdeményezni a szavazatok újraszámlálását. Ezt meg fogjuk tenni

- jelezte Vitézy, hozzátéve:

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztünk Karácsony Gergellyel. Egy demokráciában az a minimum, ha ezután a szavazatokat újraszámolják, főleg, hogy számos rendszerszintű visszásságról kaptunk jelzést az érvénytelenné nyilvánított szavazatok kapcsán. Ezeket be fogjuk mutatni

- ígérte a független, de az LMP támogatta jelölt.

"Bármi is lesz az erre feljogosított szervek döntése, a jogerős döntést el fogom fogadni. Ha Karácsony Gergely győzelme jogerős lesz, gratulálni fogok neki - persze, ha addigra hajlandó felvenni a telefont, amit két napja nem sikerül, és ha addigra épp nem egy lapáttal akarja szétverni a fejem" - zárta bejegyzését Vitézy Dávid.

Karácsony már ma ünnepel

A volt BKK-vezér egy korábbi posztjában arról is szólt, hogy a rekordszámú, közel 25 ezer érvénytelen szavazattal kapcsolatban

úgy tűnik, olyan eljárásjogi hibák fordultak elő, melyek befolyásolhatták a főpolgármester-választás végeredményét.

Mindenesetre a közösségi médián látható jelek szerint az inkumbens, és eddig hajszál híján nyertes Karácsony Gergely már javában ünnepel. Mai születésnapja alkalmából mindenképp.

(Címlapkép: Vitézy Dávid - Facebook)