Putyin tagadja, hogy övé lenne a titkos, Fekete-tenger melletti palota

Putyin tagadja, hogy övé lenne a titkos, Fekete-tenger melletti palota

Tagadta Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn Moszkvában, hogy az övé lenne az a titkos palota a Fekete-tenger partján, amelyet Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus állítása szerint ő birtokol.

Mint azt megírtuk, a Navalnij által alapított Korrupcióellenes Küzdelem Alapítvány (FBK) múlthét kedden tett közzé egy oknyomozó riportot Oroszország egyik legtitkosabb és legjobban őrzött létesítményéről, Vlagyimir Putyin titkos Fekete-tenger melletti palotájáról, amire információi szerint eddig közel 100 milliárd rubelt (körülbelül 400 milliárd forintot) költöttek.

A 17 ezer négyzetméteres terület saját kikötővel, templommal és határátkelővel is rendelkezik, a légterében pedig repüléstilalmi zónát alkottak.

Navalnij Putyin palotájáról készített oknyomozó riportot

Navalnij kedden közzétett oknyomozó riportja Oroszország egyik legtitkosabb és legjobban őrzött létesítményét vette górcső alá, vagyis Vlagyimir Putyin titkos Fekete-tenger melletti palotáját. A kétórás videó és hosszú cikk a birtok történetét járja körbe. Ebből kiderül, hogy a 17 ezer négyzetméteres terület saját kikötővel, templommal és határátkelővel is rendelkezik, míg a légterében repüléstilalmi zónát alkottak.

Az angol feliratos anyagot hétfő kora délutánig egyébként több mint 86 millióan nézték meg a YouTube-on.

Putyin egy diákokkal megtartott találkozón a videóval kapcsolatban mindössze annyit mondott, nem látta a videót, mivel nem volt rá ideje. De kisebb részleteket látott belőle, amit az asszisztensei állítottak össze a számára. Közölte, 

"Semmi, amire ott (a filmben) rámutattak, nem a tulajdonom, és nem volt sem az én tulajdonom, sem a rokonaim tulajdona. Soha"