Varga Judit feljelentésével fenyegetőzik az egyik végrehajtó

Varga Judit feljelentésével fenyegetőzik az egyik végrehajtó

A Blikk által közzétett nyomozati hanganyagból kiderült, hogy Schadl György, a végrehajtók jelenleg is előzetesben lévő elnöke nemcsak Völner Pállal egyeztetett a minél zsírosabb végrehajtási ügyek megszerzése érdekében, hanem az Igazságügyi Minisztérium több tagjával is. Beszélt például arról, hogyan „segítenek” a joghallgatókon a pécsi egyetemen.

„Sőt, egyébként ettől eltekintve Pécsett mindenkit, aki egy kicsit bizonytalan volt, mindenkit kimostak a szarból, hogy jó, van némi esély, akkor csináljuk. Olyat is, aki egy kicsit billegett, és mondták, hogy nem valószínű, hogy be fogja fejezni.”

A felvételből az is kiderül, hogy miként történt a végrehajtói pályázatok célzott kiírása, amiről korábban rendszeresen egyeztetett Völner Pál és Schadl György.

Völner: Szerintem így egyben jobb, mert egybe írjuk ki, és akkor gyakorlatilag nem kell ugyanazokat az embereket többször…

Schadl: Ez így van, ez így van, mert egyébként, aki ugye, nem kerül be, ha négy csomagba írjuk ki, akkor mind a négyszer el fog jönni, mind a négyszer meg kell hallgatni.

Egy másik felvételen pedig elhangzik, hogy az egyik végrehajtó Varga Judit igazságügyi minisztert fenyegette meg.

Schadl: „Ha felfüggesztenek vagy valakit felállítanak, akkor mindenkit a saját irodája helyettesít. Mert ugye, gyakorlatilag a Vh. ezt nem szabályozza. Csak az van benne, ami arra vonatkozik alapvetően, hogy ha 30 napon belül van távol a végrehajtó, akkor saját irodáján keresztül kell helyettesíteni. És R. ugat, hogy a saját irodáján át helyettesítsék, és őt illesse meg az árbevétel, amihez nyilván nem fogunk hozzájárulni. De addig is kéne valamiféle rendelet, amit kurva gyorsan össze kell pakolni. Mi összerakunk egy tervezetet, de nagyon égeti a talpunkat a sztori, mert a…”

XY: Nálunk marad a sztori, az IM-ben marad ez a rendelet. Nem kell vele megvárni a hatóságot.”

Schadl: Nem. Ezt egy hónapon belül meg kell szülnünk. Meg addig is gondolkodjál már rajta légy szíves, milyen állásfoglalást, akármit tudunk kiállítani, mert a P. lett helyettes és elvitte az iratokat, és az R. már ott tart, hogy feljelentette a P.-t, bűnpártolásért már feljelentette K.-t, és előre fenyegetőzik, hogy feljelenti a Varga Juditot bűnpártolással, meg a Völnert is.

Emlékezetes, a Központi Nyomozó Főügyészség korrupciós és vagyon elleni bűncselekmények, valamint pénzmosás miatt nyújtott be vádiratot Schadl György és 21 társa - köztük Völner Pál korábbi igazságügyi államtitkár ellen. Az ügyészség indítványa szerint - beismerés esetén - Schadl Györgyöt 10 év, míg Völner Pált 8 év börtönbüntetésre, 200, illetve 25 millió forint pénzbüntetésre, továbbá mindkettőjüket 10 év közügyektől eltiltásra, jogi egyetemi végzettséghez kötött foglalkozástól végleges hatályú eltiltásra ítélje a bíróság. Az rtl.hu úgy tudja, Völner Pál azt írta a tavaly márciusi vallomásában, hogy senkitől sem kapott kenőpénzt, és tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el.

Egy legutóbbi hangfelvétel alapján a bukott államtitkár feleségével belengette a „ha én egyszer kinyitom a számat! Ha én egyszer elkezdek beszélni” lehetőségét is.