Völner-ügy: Nem talált szabálytalanságot a Szegedi Tudományegyetem vizsgálata

Völner-ügy: Nem talált szabálytalanságot a Szegedi Tudományegyetem vizsgálata


Egy nap után lezárult vizsgálat az egyetemen. A kiszivárgott lehallgatási jegyzőkönyvek szerint Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara előzeteseben lévő elnöke korábban többször is telefonon kért könnyítést a protezsáltjai számára a különféle vizsgákon.

Mások mellett, Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter kabinetfőnökének és Völner Pál egyik rokonának. A szegedi egyetemről Szabó Imre egyetemi tanár neve merült fel a nyomozati anyagokban.

A Szegedi Tudományegyetem megvizsgálta az egyetem, illetve oktatói esetleges érintettségét a végrehajtókat érintő büntető eljárások során az egyetemi vizsgáztatások szabályszerűségével kapcsolatosan egyes sajtótermékekben megjelent információkat. A rendelkezésre álló információk alapján megállapította, hogy a vizsgáztatással kapcsolatosan szabályszegés nem történt és ezért a vizsgálatot maga részéről lezárta

- olvasható az egyetem által kiadott közleményben.

Pedig egy nappal korábban a Pécsi Tudományegyetem (PTE) jogi karának dékánja, Fábián Adrián elárulta, hogy felfüggesztették a vizsgáztatási jogát Mészáros Pál Emilnek. Ő az a  tanársegéd, aki nem tagadta, hogy Schadl György kérésére valóban segítette, hogy Rogán Antal kabinetfőnöke, Nagy Ádám vizsga nélkül szerezzen érdemjegyet.

Schadl vizsgagyára: felfüggesztették a Rogán kabinetfőnökének vizsga nélkül jegyet adó tanársegédet

Megvan a hétfőn kirobbant újabb, Schadl Györgyhöz, a magyar bírósági végrehajtói kamara elnökéhez köthető, elcsalt vizsgákkal kapcsolatos botrány első következménye. A Népszava megkeresésére a Pécsi Tudományegyetem (PTE) jogi karának dékánja, Fábián Adrián elárulta, hogy felfüggesztették a vizsgáztatási jogát Mészáros Pál Emilnek, annak a tanársegédnek, aki nem tagadta, hogy Schadl György kérésére valóban segítette, hogy Rogán Antal kabinetfőnöke, Nagy Ádám vizsga nélkül szerezzen érdemjegyet.

Ma már közelebb jutottunk a megfejtéshez, hogy ki lehet a pók a háló közepén

- olvasható a Jobbik közleményében.

Az ellenzéki párt álláspontja szerint a Völner-ügy kulcsfigurája szakmányban intéztetett el egyetemi vizsgákat, nemcsak a végrehajtó haveroknak, hozzátartozóknak, Völner Pál rokonának, de Rogán kabinetfőnökének is.

Jobbik: Már Rogán irodájában bugyog fel a Völner-botrány

Amikor a letartóztatott végrehajtófőnök, Schadl György a lehallgatási jegyzőkönyvek szerint a titokzatos „gazdájáról" beszélt - akivel külföldön találkozgatott -, mindenki csak találgatott. Ma már közelebb jutottunk a megfejtéshez, hogy ki lehet a pók a háló közepén - olvasható a Jobbik közleményében.

Schadl Györgyöt novemberben tartóztatták le a Liszt Ferenc repülőtéren a feleségével együtt, aki szintén végrehajtó. A házas és üzlettársak éppen Dubajba utaztak volna. Az előzetesben lévő Schadl az alapos gyanú szerint legkevesebb 83 millió forint vesztegetési pénzt adott át Völner Pál azóta lemondott igazságügyi államtitkárnak, hogy az általa támogatott végrehajtókat nevezze ki. Völner mentelmi jogát hivatali visszaélés gyanúja miatt kérte ki a legfőbb ügyész, a mentelmi jogát decemberben függesztette fel a parlament.