Zelenszkij szerint Európa nem hallgathatja már tovább Budapest kifogásait

Zelenszkij szerint Európa nem hallgathatja már tovább Budapest kifogásait

Nem lehetnek orosz csápok Európában, amelyek belülről feszítik az Uniót, és még most is segíteni próbálják Oroszországot, hogy a lehető legtöbb pénzt keresse. Mindenki pontosan tudja, az EU-ban ki áll szemben az emberiességgel és a józan ésszel, ki az, aki semmit sem tesz Ukrajna békéjéért. Ennek véget kell vetni, Európa pedig nem hallgathatja tovább Budapest kifogásaira

- jelentette ki Volodimir Zelenszkij a dán parlament ülésén, amit a 444 szemlézett.

Az ukrán elnök szerint az uniós tagországoknak egységesen kellene kiterjeszteni a szankciókat, le kell mondani az orosz olajról, nem szabad kereskedni Oroszországgal, és el kell zárni a kikötőket az orosz hajók elől. 

Az átlagember számára elképzelhetetlen a gonoszságnak az a foka, amit országunk fejére hoztak. Ezért kérem, hogy képviseljék a szolidaritás ügyét az Európai Unióban a szabadság és az emberiesség védelme érdekében

- hangsúlyozta az ukrán elnök videóüzenetében.

Volodimir Zelenszkij az uniós csúcson közvetlenül is megszólította Orbán Viktort.

Zelenszkij Orbánnak üzent: Te hezitálsz, hogy szankciókat vezessetek-e be vagy sem?

Voldomir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön videón keresztül üzent az Európai Tanácsnak. Beszédében emlékeztetett rá, hogy az egy hónapja tartó háború milyen hatással volt Ukrajnára, majd kitért azokra az országokra is, akik támogatják Ukrajnát. Magyarország. Itt meg kell állnom, és őszintének kell lennem. Egyszer és mindenkorra el kell döntenetek, hogy kivel vagytok.

A kormány azonban elutasította Zelenszkij követeléseit, arra hivatkozva, hogy azok ellentétesek Magyarország érdekeivel. Ma pedig a magyar kormány kénytelen volt lemondani a budapesti V4 csúcsot, mert a visegrádi országok vezetői egymás után mondták vissza a találkozót.

Bukás - Miután a lengyelek és a csehek is kihátráltak, Orbánék lemondják a V4-et

A szlovák védelmi minisztérium előzetes információi szerint a közelgő Visegrád 4 védelmi miniszteri találkozóra már nem kerül sor, miután a csehek és a lengyelek is jelezték, hogy nem szeretnének résztvenni rajta, ugyanis véleményük szerint Orbán Viktor a választás előtt nem mer kihátrálni az orosz agresszor, Putyin mögül.