Zelenszkij: Az ukrajnai frontvonal már 2,5 ezer kilométeresre szélesedett ki

Zelenszkij: Az ukrajnai frontvonal már 2,5 ezer kilométeresre szélesedett ki

Eközben az ukrán elnök meghívta Orbán Viktort Ukrajnába.

Az ukrajnai frontvonal mostanra 2,5 ezer kilométer szélesre bővült, de az ukrán fegyveres erők mindenhol tartják a "stratégiai kezdeményezést" - jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kedden hivatalos Telegram-csatornáján.

"Az abszolút gonosszal van dolgunk. Így nincs más választásunk, mint továbbmenni. Fel kell szabadítanunk minden területünket, és kiverni a betolakodókat. Noha most már több mint 2,5 ezer kilométer a frontunk szélessége, érezhető, hogy a stratégiai kezdeményezés még a miénk"

- idézte az Ukrajinszka Pravda hírportál az államfőt. Zelenszkij fotókat csatolt az üzenetéhez a frontról és Ukrajna lerombolt városairól.

 

Ahogy arról beszámoltunk, Zelenszkij épp ma hívta fel telefonon Orbán Viktort, akivel Ukrajna európai integrációjáról, a háborús menekültek befogadásáról, valamint a magyar-ukrán együttműködés egyéb területeiről tárgyalt. 

Orbán Viktor Volodimir Zelenszkijjel tárgyalt

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár közlése szerint Volodimir Zelenszkij az ukrán nép nevében köszönetet mondott a magyar segítségért.

Később az ukrán elnök a Twitteren számolt be arról, hogy "gyümölcsöző" beszélgetésüket követően meghívta a magyar miniszterelnököt Ukrajnába. Orbán Viktor az orosz-ukrán háború kezdete óta nem járt Kijevben.