Vona: az amerikai-orosz párbeszéd erősödése jó hír a magyaroknak is

Donald Trump a The Wall Street Journal című lapnak adott interjújában jelentette be, hogy találkozót tervez Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. Utalt arra is, hogy visszavonhatja az Oroszország ellen Barack Obama által decemberben hozott szankciókat.

Donald Trump bejelentette a Vlagyimir Putyinnal tervezett találkozót

Trump egyórás interjút adott a konzervatív napilapnak, amely helyi idő szerint pénteken este internetes oldalán részleteket közölt belőle. A megválasztott elnök a többi között arról beszélt, hogy "bizonyos ideig" fenntarthatja az Oroszország-ellenes szankciókat, de hangsúlyozta:ha kijövünk egymással és Oroszország tényleg segít nekünk, akkor miért kellene bárkinek is szankciókat alkalmaznia olyasvalaki ellen, aki nagyszerű dolgokat tesz?

Vona Gábor a Facebook-oldalán egy rövid bejegyzésben reagált Donald Trump közeledési szándékára Oroszország felé.

„Az amerikai-orosz párbeszéd erősödése és javulása az egész világnak és nekünk, magyaroknak is jó hír. Kelet-Közép-Európa a két nagyhatalom érdekszférájának találkozási pontja. Ezt lehet szeretni vagy nem szeretni, de ettől még tény. Ha a fejünk felett nem összeütközések zajlanak, hanem párbeszéd, az nekünk nagyobb lehetőséget ad a nyugodt gyarapodásra. Persze ez nem tőlünk függ, ráadásul az egész folyamat nagyon bizonytalan, de mindenestre egy biztató jel, amit vegyünk észre”

- írta a Jobbik elnöke.

A bejegyzés angolul is olvasható:

„The intensification and improvement of the US-Russia dialogue is good news for the whole world, including us, Hungarians. Eastern Central Europe is a meeting point of the two great powers’ sphere of influence. You may or may not like it but it’s still a fact. If what is going on right above our heads is a dialogue rather than a clash, it offers us a better chance for solid growth. Of course, it does not really depend on us and the whole process is rather uncertain as yet, but it’s still a good sign we should take note of.”