"Orbán Viktor nemhogy Európát nem tudja megvédeni, Magyarországot is képtelen"

Vona Gábor szerint összeomlott a Fidesz hazugsággyára.

A miniszterelnök és a Fidesz lebukott. A Fidesz a múlt heti hazugsága után ismét hazudott, le lehet vonni a konzekvenciát, a Fidesz és Orbán Viktor képtelen megvédeni Magyarországot és a magyar emberek biztonságát - mondta Vona Gábor hétfői, rendkívüli sajtótájékoztatóján.

Mint mondta: a múlt héten kiderült, Orbán Viktor és kormánya három éven keresztül - titokban - 2300 bevándorlót telepített az országba, a Fidesz lebukott, hogy 22 ezer millió forintért hazudozott az embereknek.

Szerinte jól jelzi, hogy mekkora a baj, hogy már Rogán Antalnak és Budai Gyulának is meg kellett szólalnia, sőt, megismerhetett a magyar társadalom olyan kifejezéseket, mint például az oltalmazott, vagy a genfi egyezmény.

Vona Gábor úgy vélte: a kormánypárt belebonyolódott saját hazugságaiba. Emlékeztetett a múlt heti kormányzati védekezésre, hogy itt valójában gyerekekről van szó, akik kopt keresztények, hogy illedelmesen kopogtattak, sőt, hogy a TEK és a titkosszolgálatok is nagyon-nagyon alaposan átvizsgálták őket és persze tudják is, hogy hol tartózkodnak - utalt Orbán Viktor és Pintér Sándor korábbi nyilatkozataira.

A Jobbik elnöke szerint azonban tegnap kiderült, hogy nem koptokról, gyerekekről, nem illedelmesen kopogtató menekültekről van szó.

"Kiderült, hogy az Orbán Viktor által betelepített emberek között nem kevés számban vannak a társadalomra veszélyes bűnözők, beilleszkedésre alkalmatlan migránsok."

Volt itt börtönlázadó, aki a lázadás után kapott oltalmazott státuszt, volt itt késes rabló, volt itt olyan, aki nemi erőszakot kísérelt meg az utcán, volt olyan, aki úgy lopta el valakinek a pénztárcáját, hogy megharapta, volt olyan, aki peepshownak nézte az egyik Nemzeti Dohányboltot és volt olyan - talán a legsúlyosabb - aki miután megkapta az oltalmazott státuszt, egy bűnszervezetet, egy embercsempész maffiát hozott létre Orbán Viktor oltalmazása és Pintér Sándor átvilágítása után - mondta Vona Gábor a portálunkon is megjelent esetekből idézve.

Bekopogtak, Orbán ajtót nyitott, bűnözni kezdtek

Orbán Viktor, 2015. 11. 16./ Éveken keresztül sulykolták belénk, persze az adófizetők pénzét nem sajnálva forintmilliárdokat elköltve azt, hogy az Orbán-kormány nem fogad be bevándorlókat, megállítja Brüsszelt, a kvótát, megvédi a kultúránkat, a munkánkat, és persze Soros György.

A hétfő reggel a sajtóban megjelent hír kapcsán, miszerint a bevándorlóknak albérletet biztosít a kormány, azt mondta: ezek az emberek nemhogy elmennek, most kiderült, hogy a kormány még albérlettel is szeretné itthon tartani őket. Miközben Budapesten az albérletek árai a duplájára nőttek, a magyar fiatalok tömegei menekülnek külföldre, mert nincs normális lakhatási feltétel, addig a kormány több tízmillió forintot költött arra, hogy albérleti támogatást nyújtson a bevándorlóknak - mondta.

Az elmúlt hét eseményeit értékelve a Jobbik elnöke úgy látja: a kormány sakkot, - mi sokkot - , a tegnapi hír kapcsán viszont mattot kapott.

"Orbán Viktor nemhogy Európát nem tudja megvédeni, Magyarországot is képtelen"

- mondta, majd hozzátette: Orbán Viktor nem is akarta megoldani a migráció problémáját, a migráció krízisét felhasználta, hogy ezzel manipulálja, riogassa és félelemben tartsa a magyar társadalmat, miközben végig, folyamatosan hazudott az embereknek és elköltött 22 ezer millió forintot.

Szerinte szimbolikus eset volt Őcsény, ahol a magyar miniszterelnök olyan emberek ellen hergelte a helyieket, akiket ő maga oltalmazott. 

"Befogadja ezeket az embereket, majd amikor egy szervezet üdültetné őket, a miniszterelnök ugrik oda elsőként, hogy hergeljen ellenük. Van ennél lejjebb?"

- emlékeztetett Vona Gábor Orbán Viktor elhíresült nyilatkozatára.

A bevándorlás-ellenes kampányra elköltött 22 ezer millió forint és a befogadott 2300 menekült kapcsán azt mondta: egy migráns befogadására fejenként 10 millió forintot költöttek.

"Összeomlott a Fidesz hazugsággyára, összeomlott az az ábránd, hogy Orbán Viktor meg tudja védeni Magyarországot. Soros migránsai helyett már jó régen itt vannak Orbán migránsai".

Mint mondta: ma Magyarországot egyedül a Jobbik tudja megvédeni, emlékeztetett arra, hogy a Jobbik javasolta a kerítésépítést, a Jobbik kényszerítette a kormányt a letelepedési kötvénybiznisz leállítására, és a Jobbik volt az a párt, amelyik felhívta a figyelmet a titkos betelepítésekre.

Vona Gábor felszólította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy jelenjen meg a Nemzetbiztonsági bizottság, Orbán Viktor pedig az Országgyűlés rendkívüli ülésén, és számoljanak be arról, miért hazudtak, titkolóztak és vezették félre a magyar társadalmat három éven keresztül.

"A Jobbik áprilisban leváltja ezt a kormányt. Megvédjük Magyarországot, a kerítés állni fog, a kerítés mellett határőrséget állítunk fel, a kvótákat elutasítjuk, a letelepedési kötvények üzletét egyszer és mindenkorra megszüntetjük, és elszámoltatjuk azokat, akik ebben az üzletben részt vettek, a kötvénybizniszből keletkező adósságot pedig velük fogjuk visszafizettetni" - zárta sajtótájékoztatóját Vona Gábor.