Magyar Hang: Átalányadózást ajánl futárainak a Wolt egy belső levél szerint

Magyar Hang: Átalányadózást ajánl futárainak a Wolt egy belső levél szerint

A Woltnak dolgozó futárok számíthatnak a cég teljes körű támogatására az adószabályok változása miatt, ám a mostani, katás foglalkoztatást nem vihetik tovább – írja a Magyar Hang. A lap egy levélre hivatkozik, amelyet az ételszállító cég küldött ki a futárainak:

Lehetőségeink fényében az új törvény szerinti katás egyéni vállalkozókkal nem lesz lehetőségünk együtt dolgozni, így átalányadóra történő átállásra van szükség minden érintett partnerünk számára, aki szeptember 1-jét követően is szeretne a Wolt platformján keresztül szállítani.

A lap azt írja, hogy a cég szakértőivel alaposan körbejárta minden oldalról, hogy megtartható-e a katás formátum a futárok számára, de arra jutottak, hogy az új jogszabályi keretek és az ezekből adódó alábbi problémák végett ez nem megvalósítható. A dokumentum szerint a woltos futárok 80 százalékának nem ez a főállása.

Mint megírtuk, hétfőn Jobbágyfelkelés! elnevezéssel szervezett tüntetést a Futárok a katáért nevű Facebook-közösség a Margit hídra a kata kormánypárti módosítása ellen.

Temették a demokráciát az esti jobbágyfelkelés tüntetői a Kossuth téren

Jobbágyfelkelés! elnevezéssel szerveztek tüntetést a kata kormánypárti módosítása ellen hétfő este Budapesten. A demonstrálók a Margit híd pesti hídfőjéhez érkeztek meg, onnan a körútra, ahol akadályt képeztek a forgalmi sávokban. Később a Kossuth térre vonultak tovább, és egyfajta szimbolikus akcióként pár résztvevő a vállán egy „demokrácia" feliratú koporsót vitt, amelyet később a Parlament elé tettek le, és üzeneteket helyeztek el benne.