A Jobbik a családokat sújtó "büntetőkamat" megszüntetését és a családtámogatások kiterjesztését követeli

A Jobbik a családokat sújtó "büntetőkamat" megszüntetését és a családtámogatások kiterjesztését követeli

A Jobbik követeli a családokat sújtó "büntetőkamat" megszüntetését, valamint a családtámogatási rendszer kiterjesztését - jelentette ki a párt alelnöke csütörtökön Budapesten.

Z. Kárpát Dániel sajtótájékoztatóján közölte:

pártja szerint 10 százalékban szükséges maximálni annak a kamatnak a mértékét, amelyet a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) után kell megfizetniük a családoknak, ha nem teljesülnek a gyermekvállalási célok.

A jegybanki alapkamat emelésével ugyanis a támogatást így már 60 százalékos büntetőkamat terhelheti, amelynek a kivetése ellehetetlenítheti a családokat - fejtette ki.

Brutális, közel 60 százalékos büntetőkamat sújtja azokat, akiknél nem születnek meg a csok-gyermekek

A sűrű kamatemelések nyomán jelenleg már 11,75 százalékos a jegybanki alapkamat, és csok felvétele esetén büntetőkamattal növelten kell visszafizetni a kapott állami támogatást, ha nem születnek meg egy családban a vállalt gyerekek a meghatározott időkorláton belül. Mint a 24.hu felhívja a figyelmet,

A Jobbik kezdeményezi egy lakhatásitámogatás-rendszer bevezetését is, azon bérlakásban élők számára, akik 100 ezer forintnál magasabb bérleti díjat fizetnek

- fogalmazott.

Z. Kárpát hozzátette, ezenkívül

kezdeményezik a családi pótlék megduplázását, valamint egy családi rezsitámogatási rendszer bevezetését.

Ezek a támogatások egy családi kártyára kerülnének, amelyet kizárólag a közüzemi díjak fizetésére, illetve alapvető élelmiszerek és a gyermekneveléshez használható árucikkek és szolgáltatások vásárlására lehetne használni - ismertette.

Reagált a Jobbik a csokos büntetőkamatra: "Még a meg nem született gyerekeknek is ára van a Fidesznél"

Újabb áldozatokat szed a harmatgyenge forint, hiszen mostanra már a csokos házaspárok is bajban vannak - reagált szerdai közleményében a Jobbik arra a hírre, miszerint az alapkamat magas szintje miatt pillanatnyilag brutális büntetőkamat sújtja azokat, akiknél nem születnek meg időben a csokkal vállalt gyermekek.

Szükségesnek tartják egy állami bérlakásépítési program elindítását is, amelynek keretében szociális pontrendszer használatával juthatnának lakhatáshoz a rászorulók, valamint azok, akik nemzetstratégiailag fontos ágazatban dolgoznak - mondta a Jobbik országgyűlési képviselője.