Hamisított aláírások miatt feljelentést tett Zágráb Nándor a Megoldás Mozgalom jelöltje ellen

Hamisított aláírások miatt feljelentést tett Zágráb Nándor a Megoldás Mozgalom jelöltje ellen

A választás rendje elleni bűncselekmény ügyében tett ismeretlen tettes elleni feljelentést Zágráb Nándor - jelentette be Facebook oldalán az Egységben Magyarországért pártszövetség Pest megye 12. választókerületének képviselőjelöltje.

Mint írja, azért döntött a lépés mellett, mert

valaki a Nagykőrös területén lakó személyek adatainak és aláírásainak felhasználásával, a Megoldás Mozgalom (MEMO) jelöltjének, Pásztor Éva Ilonának ajánlóíveket töltött ki az országgyűlési képviselőjelöltkénti nyilvántartásba vételhez.

Kifejtette, azért tartotta különösen fontosnak ezt megtenni, mert a  - feltehetőleg - hamisított aláírások nélkül nem lenne meg az induláshoz szükséges mennyiségű ajánlása.

"A kérdés, hogy Európa mellé állunk, vagy hagyjuk, hogy Orbán az orosz diktátor felé vigye hazánkat"

Abony főterén tartott utcafórumot csütörtök délután Jakab Péter, a Jobbik elnöke és Zágráb Nándor Pest megye 12-es választókerületének ellenzéki képviselőjelöltje. "A választások előtt minden nyomásgyakorlás kétszeresen hatékonysággal működik.

Zágráb egyúttal felszólította Pásztor Éva Ilonát az országgyűlési választástól való visszalépésre is.

Megkerestük az ellenzéki politikust, aki lapunknak kifejtette, több irányból érkezett információ alapján most már elmondható, hogy a Gattyán György vezette Megoldás Mozgalom nem a "legegyenesebb" úton jut hozzá az aláírásokhoz.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy

Détári Lajos közismert futballista március 19-én tartott egy közös kampánygyűlést Cegléden Pásztor Éva Ilonával, kérdés, hogy a focista vajon tud-e erről a történetről.

Elmondta, elég jelentős mennyiségű aláírásról van szó, csak az ő munkatársai nyolcat találtak.

Pásztornak 503 érvényes aláírása volt, és ha abból levonjuk ezt a nyolcat, akkor máris ott tartunk, hogy nincs is meg az induláshoz szükséges aláírásszáma

- húzta alá Pest megye 12-es választókerületének ellenzéki képviselőjelöltje.

Zágráb Nándor arról is beszélt, hogy

más is tett büntetőfeljelentést ebben az ügyben, így vélhetően sokkal magasabb a hamis aláírások száma.

Úgy véli, egy párt, amelyik ilyen módon, jogellenesen gyűjti az aláírásokat, befolyásolni tudja egy szoros választás végkimenetelét, akár adott esetben hatással lehet egy kormányváltásra is. Az ellenzéki politikus szerint meg kell nézni a módszerek mikéntjét, és ki kell deríteni, hogyan, milyen listából kerültek a MEMO-hoz ezek az adatok. "Ezeket az információkat fel tudja tárni rendőrség, ezért is tettem feljelentést" - tette hozzá.