Kiderült minden a borsodnádasdi gyilkosságról

Hazugságvizsgálóra kötötték a gyanúsítottat.

A Zsaru magazinban közölt információk szerint Csenge gyilkosához a baráti társaságtól kapott vallomások alapján jutottak el a nyomozók. Bár az eredeti értesülések szerint Csenge barátaival sütögetett volna aznap este, ehelyett randevúzni ment Rolanddal.

A fiú még a lány holttestének megtalálása előtt bevallotta a rendőröknek, hogy a Csenge vele volt azon az estén. Elmentek az erdőbe, ahol iszogattak és a "friss kapcsolat szenvedélye magával ragadta őket". Mikor elindultak haza, Csenge a templom közelében megcsókolta a fiút, ami miatt vita alakult ki közöttük. Roland ugyanis még nem akarta, hogy kitudódjon a kapcsolatuk. Ezt hamar megbeszélték és elbúcsúztak egymástól.

A borsodnádasdi áldozat anyja szemébe nevetett a gyilkos, és azt mondta, reméli, előkerül a lánya

Először és utoljára állt a kamerák elé a lesújtó borsodnádasdi gyilkosság áldozatának édesanyja. Farkas Róza a Hír TV Riasztás című műsorában mondja el, hogyan élte meg, mikor kiderült, kamaszlánya holttestére a rendőrség egy vízelvezető aknában bukkant rá. „Sajnálom, sajnálom, mert egy anya nem arra neveli a gyerekét, hogy egy másik gyereket megöljön.

Míg a férfi vallomást tett a kutatás zajlott és miután rátaláltak a lány cipőjére, Zsámbok Zoltán zászlósnak feltűnt, hogy a vízgyűjtő akna fedeléről hiányzik a lakat. Közelebb ment, megemelte a tetőt és mikor belepillantott az aknába, meglátta a lemeztelenített áldozatot, akiről még a helyszínen kiderült, hogy vízbefulladás okozta a halálát.

Mivel az előzetes vallomások alapján Roland látta utoljára a lányt, újra bevitték meghallgatásra, ahol több ponton sem egyezett az elmondott sztorija a korábbi történettel és gyanúsan kezdett viselkedni. A nyomozók ekkor megkérdezték, hogy alávethetik-e poligráfos vizsgálatnak. A fiú beleegyezett és miután kiderült, hogy köze van a lány halálához elárulta mi is történt valójában azon az estén.

Addig stimmelt a történet, hogy együtt ittak az erdőben a lánnyal. Roland vallomása szerint a lány ezidő alatt kétszer is elment valahova. Mikor másodszor hagyta ott őt, a fiú utána ment és az ösvényen talált rá Csengére aki vérző orral, eszméletlenül, félig meztelenül feküdt a földön. A fiú rögtön megnézte a szívverését és a pulzusát, azonban nem érezte egyiket sem. Pánikba esett.

Korábban már indult Roland ellen eljárás, mikor Egerben kábítószeres cigarettát adott két ismerősének, és annak olyan hatása volt a fiatalokra, hogy újra kellett őket éleszteni.

Azt ugyan tagadta, hogy a lánynak drogot adott volna, de a toxikológiai vizsgálatok eredményeit még nem hozták nyilvánosságra. Azonban gyanítható, hogy ilyen eszméletvesztést nem az elfogyasztott alkohol okozott, továbbá a fiú elismerte, hogy ő maga három herbálos cigarettát is elszívott azon az estén.

Ivott és herbálozott a borsodnádasdi Csenge gyilkosa

Az eddigi információk alapján biztosan tudjuk, hogy K. Csengét, a Borsodnádasdon és Ózdon is aktív közösségi életet élő fiatal lányt szombat éjszaka barátai társaságában látták sütögetni a közeli erdő mellett. Csengének 10 órára kellett volna haza érnie, ám miután sem az adott időpontban, sem másnap nem jelent meg, és életjelet sem adott magáról, édesanyja bejelentette eltűnését a putnoki rendőrőrsön.

Miután a lány mellett töltött háromnegyed órát és az életjeleket továbbra sem tapasztalta, biztos volt benne, hogy meghalt, ezért megpróbálta elrejteni a holttestet. Csengét teljesen levetkőztette és karjaiban vitte el a közeli vízgyűjtőhöz amibe aztán belehelyezte a testet.

A gyanú elterelése érdekében másnap üzenetet is küldött Csenge telefonjára, mintha minden rendben lenne. Elmondása szerint az áldozat ruháit magával vitte haza, ám ezeket a házkutatás során nem találták meg.