Nyílt levelet írtak a szurkolók az MLSZ-nek: "Önök szerint átgondolt munka folyik?"

Kérdések.

A levelet az Újpest 1885 Szurkolói Klub címezte a Magyar Labdarúgó Szövetségnek – írja a 24.hu. A szerdai Vidi-Újpest meccsen történt balhé az apropója a megkeresésnek, a fő témák a beléptetés, a biztonsági szolgálatok működése és a játékvezetés.

Beléptetés

Szerintük hiába beszél az MLSZ nagyszabású tervekről, az emberek kikopnak a stadionokból, nem csak azért, mert gyenge a színvonal, hanem mert a szövetség hatósági szemlélettel tekint a szurkolókra.

Játékvezetés

Itt általános problémákat vetnek fel: az edző nem kritizálhatja a bírókat, mert megbüntetik, a játékvezetői jelentések nem nyilvánosak, nem lehet leiratkozni a bírókról.

Hülye szabályok

A stadionba bevitt molinókat szezononként előre le kell adni, semmi negatívat nem írhatnak ki, mert akkor nem kapnak engedélyt a feliratra. Csúnyákat kiabálni csak büntetés fejében szabad. Úgy látják, hogy még a médiában sem fogalmazhat meg senki kritikát, mert egyszerűen kirúgják utána, az összefoglalókból ezért hiányoznak a kényes helyzetek, a közvetítésekben a riporterek is bagatellizálnak. A szurkolók szerint ez az ’56 előtti időkhöz hasonló gondolkodásmód.

Kapitány

A válogatott körüli problémákat számokkal igazolják: négy év alatt Marco Rossi a hatodik kapitány, Németországban 1908 óta volt összesen tíz. Joachim Löw 2006 óta ül a német válogatott kispadján, Magyarországon azóta 12-en voltak ebben a tisztségben.

Végül két kérdéssel zárnak:

  • Önök szerint átgondolt munka folyik az MLSZben?
  • Van valami mentségük?

(Fotó: Béli Balázs / alfahir.hu)