A jobbikos egy papírra vetett számmal oltotta le a magáról megfeledkező államtitkárt

Ők még élhetnének, ha több pénz jutott volna az egészségügyre.

A Bloomberg a különböző országok polgárainak egészségügyi állapotát vizsgálta. Ez megállapította, hogy olyan országok állnak előttünk, mint Chile, Uruguay, vagy épp Libanon. A születéskor várható alacsony élettartam, a dohányzás, az alkoholizmus, vagy épp a rossz levegő olyan helyzetet eredményeztek, amely még a V4-es viszonylatban is utolsóak vagyunk.

Egy másik nemzetközi felmérésben, az európai fogyasztói indexek összevetésében is az utolsók között vagyunk, úgy hogy az eredményünk már rosszabb Bulgáriánál, és alig vagyunk jobbak Albániánál.

Igaza volt a kritikusoknak, Kásler most kér 1500 milliárdot az egészségügyre

Kásler Miklós, az egészségügyért is felelős miniszter nemcsak azt ismerte el, hogy alulfinanszírozott a szektor, de többek között azt is, hogy becslések szerint csak 2017-ben „a legjobb időben történő beavatkozással" 24 ezer haláleset megelőzhető lett volna.A tárcavezető 10 pontos haditervét nem fogadta hát kitörő örömmel a szakma, főleg úgy, hogy az egészségügyben jelentkező problémákat a kormányzat eddig is igyekezett elbagatellizálni.

Ezeket a jelzéseket a maga valójában a lakosság nap mint nap megtapasztalja – húzta alá az ellenzéki politikus.

Lukács László György arra lett volna kíváncsi, hogy meddig engedik lecsúszni a magyar egészségügyet, és miért nem a dohányzás-, a túlzott alkoholfogyasztás-, vagy a rák elleni fellépést mutatják be milliárdokért az országos plakátkampányokon.

Rétvári Bence államtitkár válaszában először "orvosexportőrnek" nevezte a jobbikost, és szerinte nem meglepő, hogy nemzetközi felméréseket idéz. „Önnek és a családi vállalkozásának annál jobb volt, minél rosszabb volt a magyar betegeknek” - folytatta.

De megvan a véleménye a jelentésekről is: "egy bevándorláspárti Jobbikról beszélünk, egy bevándorláspárti párt nyilvánvalóan egy bevándorláspárti nemzetközi jelentést idéz".

26 ezer orvos és ápoló hiányzik a magyar egészségügyből

A Világgazdaság a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnökét kérdezte az MNB versenyképességi programjának egészségügyet érintő fejezetéről.Balogh Zoltán szerint"Legalább huszonhatezer olyan munkavállaló hiányzik az alapellátásból, a járó- és fekvőbeteg-ellátásból, akivel kiegyensúlyozottabb egészségügyi rendszert lehetne biztosítani. A szakdolgozóhiány még jelentősebb, mint az orvoshiány,"

Lukács László György válaszában egy papírra vetett számot mutatott fel: ugyanis hivatalosan, a kormány által is elismerve, csak 2017-ben 24 ezer magyar embert halt meg azért, mert nem kapta meg a megfelelő egészségügyi ellátást.