Megüzente a Magyar Nemzet: ideje kilépni a Néppártból!

Orbán Viktor! Önnek 1 új üzenete érkezett.

"Elérkezett az idő egy új szövetség megkötésére. Új szövetséget pedig csak úgy lehet kötni, ha a régit felbontjuk. Elérkezett az idő, hogy a Fidesz befejezze a megalázó egyezkedést az Európai Néppárttal"

- írja a Párt lapja, de az erős kezdés után sem vesznek vissza:

"A néppárt már nem védelmezi sem a nemzetet, sem a kereszténységet, sem a hagyományos családmodellt, sem bármely, néven nevezhető európai hagyományt. A néppárt mára a beteg liberalizmus kiszolgálója lett. Félelemből, pénzért, meggyőződésből, a nyugati sajtó agresszív nyomása miatt – mindegy."

"Ma Európa első embere egy mentálisan és morálisan is válságban lévő báb, aki Soros kitartottja. Ha anyagilag talán nem is, de szellemi értelemben mindenképpen. S immáron a néppárt ­vezetője, Joseph Daul és Manfred Weber is világossá tette, hogy kizárólag ezt az irányvonalat támogatja. Weber ultimátuma bebizonyította, hogy az egyezkedésnek nincs értelme."

"Hogyan lehet a nemzeteket megszüntetni? Úgy, hogy létrehozzuk a kevert társadalmakat.A demográfiai válságon és a munkaerőpiaci helyzeten túl ez a migráció támogatásának valódi értelme. Ez a Soros-féle nyitott társadalom célja, és a néppárt ma a liberálisokkal és a szocialistákkal szövetségben ennek a célnak rendel alá mindent. Ezzel a politikával pedig nem szabad egyezkedni. A Fidesz nem engedheti meg magának, hogy a néppártban ma már kötelező liberális és szocialista szövetségben részt vegyen."

"Most nem árulhatja el"

"Orbán Viktor, aki eddig is élharcosa volt a valódi Európának, most nem árulhatja el ezt az Európát és a valódi európai értékeket egy önmagát megtagadó néppárt kedvéért, a konzervativizmusnak, a kereszténységnek, a kohli örökségnek hátat fordító néppárti politikusok vérlázító ultimátumai miatt. W néppárt a szocialistákat és a liberálisokat választotta, nekik akar megfelelni. A Fidesznek egy útja maradt: az új szövetség útja. Orbán Viktor és a Fidesz lépjen ki az Európai Néppártból, és kössön szövetséget Matteo Salvinivel, az osztrák Szabadságpárttal, valamint a lengyel kormánypárttal! Ez ma Európa és a magyarság érdeke."

"Nincs mire várni tovább – pontosabban fogalmazva: tilos tovább várni! Így, és csak így lehet élére állni a bevándorlás elleni harcnak, megvédeni a nemzetek Európáját és benne Magyarországot. A magyar miniszterelnöknek muszáj lesz e harc élére állnia. Ez következik mindabból, amit eddig képviselt."

Természetesen nem tudni, hogy a pártlap szerkesztőségi állásfoglalása eggyel több házmester és keserű elfogyasztásának eredménye, vagy a központból érkező és előre megírt anyag, mindenesetre már jól látszik, a Fidesz beleállt a küzdelembe.

A pártlap szerkesztőségi cikke nem előzmény nélküli. A kormánypárt esetleges kizárásának ideológiai megtámasztását ugyanis Bayer Zsolt már a tegnapi Magyar Nemzetben megkezdte, amikor többek között arról írt:

"Ki veszítene a kizárással? Bizony, a néppárt! Amely ezzel a tragikomikus öncsonkítással elveszítené legerősebb tagját, amely azon kevesek közé tartozik, akik még a konzervativizmust, a kereszténységet, az egykorvolt, igazi Európát képviselik, és nem hajlandók vörös vonalak mögött lapítani. De hát a Fideszt éppen ezért akarják kizárni a vörös vonalasok! Akkor pedig ki járna jól? Azt hiszem, leginkább a Fidesz." 

Önnek is joga van tudni! Kérdések és válaszok a Fidesz elleni néppárti eljárásról

Még egy hónappal ezelőtt is a legtöbb elemző kételkedett abban, hogy a májusi európai parlamenti választás előtt az Európai Néppárt napirendjére kerülhet a Fidesz kizárásának a kérdése. Az Európai Néppárt elnökének, Joseph Daulnak a hétfői bejelentése óta ez már nem spekuláció vagy fikció, hanem tény.