Azon a napon, amikor Ujhelyi pert nyert a lakájmédia ellen Deutsch állításai miatt, a fideszes megint hazudott róla

Ujhelyi István
Ujhelyi István

Annyira szánalmassá tette a NER a magyar közéletet, hogy lassan visszasírom a Szomszédokat.

Kezdjük ott, hogy tegnap Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselő(jelöltje) Sopronban egy pártrendezvényen többek között kimondta ezeket a szavakat, ebben a sorrendben:

"Hogyha a kerítésmentes és egységes Európai Unióra vágynak, akkor az MSZP és a Párbeszéd szövetség listájára és a szociális Európára kell, hogy szavazzanak"

- amivel egyébként arra utalt, hogy nem szeretné, ha a nyugati határainkon ismételten vasfüggöny lenne, ez egyébként teljes mértékben érthető is volt abban a kontextusban, és felvétel is készült róla.

Ma reggelre a Fidesz által kézivezérelt és közpénzből fenntartott lakájmédiát azonban elárasztották a névtelen cikkek (a Mandineren kezdték), amelyek arról szóltak, hogy Ujhelyi István lebontaná azt a kurva kerítést a déli határon.

Aztán kora délután a Fidesz EP-képviselője Deutsch Tamás már arról beszélt a sajtótájékoztatóján, hogy

kerítésmentes Európáért kampányolt Ujhelyi István, és az európai szocialistákkal beígérte a magyar határkerítés lebontását, ami elfogadhatatlan.

A sors furcsa, hogy a szocialista politikus nemsokkal ezután, délután 15:21-kor rakta ki a Facebook-oldalára, hogy éppenséggel azokban a percekben nyer újabb sajtópert

"a hazug közmédia ellen, amely Deutsch Tamás közlései alapján valótlanságot terjesztett"

róla.

Ujhelyi István ezután közleményben fordult a kormánypárti kollégájához:

"Vagy önszántadból hazudsz, vagy téged is átvert saját pártod hazugsággyára.(...) Addig is inkább kérdezz, mielőtt kiállsz égetni magad. Ne feledd, éppen ma nyertem helyreigazítási pert a hirado.hu-val szemben egy előző hazugságod kapcsán"

- mellékelte a vágatlan videókat, amelyek természetesen nem jelentek a kormánypárti fake news sajtóban.

Ujhelyi István az Alfahírnek: még léteznek kibékíthetetlen különbségek a Jobbikkal

Ujhelyi Istvánnal, szocialista EP-képviselővel, az MSZP jelenlegi EP-képviselőjelöltjével beszélgettünk volna az európai parlamenti választásokról, azonban közbejött Bangóné Borbély Ildikó patkányozása... Mindenesetre az interjúnkból kiderül, hogy a szocialista politikus hogyan látja a zöld politikát, és a Jobbikkal kapcsolatos viszonyát. Jegyezzük fel, kedd délben beszélgetünk, és Bangóné Borbély Ildikó az MSZP-frakció tagja.

Egyébként a Orbán Viktor sajtójának úgynevezett közszolgálati formája is hazudik. Az is mai hír, hogy először ki kellett javítani egy MTI-beszámolót, mert a valóságnak megfelelően az szerepelt benne, hogy a Fidesz tagságát a Néppárt felfüggesztette (és az egyáltalán nem közös elhatározás volt), majd nemsokkal később Manfred Webber szájába adták ugyanezt ezt a hazugságot.

Leszólhattak az MTI-nek, javítson, mert leírta, hogy a Néppárt felfüggesztette a Fideszt

Újabb példája annak, hogy az Orbán-kormány alatt sajátosan értelmezik a közszolgálatiságot, és mindennek a kormánypropagandával kell összhangban lennie. Történt ugyanis, hogy az MTI kedden 10:07-kor megírta: Sebastian Kurz osztrák kancellár szerint Orbán Viktor kijelentése Manfred Weberről nem változtat a Fidesz európai néppárti tagságáról szóló eljáráson. A hírösszefoglalóban a Fidesz néppárti tagságának felfüggesztését is felidézték.

Múltidéző!!!

Emlékezetes, a magyar választópolgároknak a Fidesz akkor is hazudott, amikor Vona Gáborról állították azt, hogy lebontaná a kerítést. A Jobbik volt elnöke valójában arról beszélt még 2015 nyarán, hogy a GYODA (na, emlékszünk még, hogy az micsoda?) nem tartja távol az illegális bevándorlókat, és szükség lenne egy valódi kerítésre.

Tök rendes a Fidesztől: emlékeztetnek rá, hogy Vona Gábor javaslatára vezényelték a honvédséget a határra

Újabb ordas hazugság, és egy újabb per. Röviden így lehet összefoglalni a fideszmédia és a Habony-művek szerda éjszakai és csütörtök reggeli teljesítményét. Ugyanis folytatják a rendkívül színvonaltalan "kerítésbontó-koalíció" kampányukat, és az Echo TV korábbi anyagát meghamisítva hazudják azt, hogy Vona Gábor mindig is le akarta bontani a kerítést a déli határon.