Szécsény összes kormánypárti képviselője kilépett a Fideszből - A polgármester is távozott

Orbán Viktor
Fotó: MTI

Egy szécsényi önkormányzat által kiadott sajtóközlemény szerint a helyi testület öt képviselője és Stayer László polgármester is kilépett a Fideszből.

"A kilépéssel gyakorlatilag nem lesz a szécsényi képviselő-testületnek kormánypárti tagja, hiszen a kereszténydemokrata képviselőknek már korábban kizárását kezdeményezte a KDNP megyei elnöke, így az eddigi kétharmados többség nullára olvad"

- hangsúlyozza a közlemény.

Az ügy előzménye, hogy a helyi kereszténydemokraták egységesen azt szerették volna, ha a jelenlegi városvezető marad a Fidesz-KDNP közös jelöltje. A helyi fideszesek azonban még a két párt megállapodása alapján kötelező egyeztetésre sem voltak hajlandók, miután ők saját elnöküket, Varga Bélát jelölték.

A kilépők nyilatkozatuk szerint elítélik, hogy

"a KDNP Nógrád megyei elnöke egyéni érdekei érvényesítése érdekében elárulta a párt szécsényi alapszervezetét, és mondvacsinált okokkal fel akar oszlatni egy 30 éve sikeresen és tisztességesen működő politikai közösséget".

A kilépők szerint

"meghurcolnak köztiszteletben álló szécsényi embereket, akik hosszú évek óta élvezik a város lakóinak bizalmát".

A csalódott képviselők szerint

"a Fidesz szécsényi alapszervezetének elnöke, ha bizonyíthatóan nem is, de szemmel láthatóan asszisztál ehhez".


A távozó politikusok úgy vélik, hogy "a KDNP Nógrád megyei és a Fidesz szécsényi szervezetének elnöke szétvernek egy évtizedek óta sikeresen működő helyi szövetséget".

Végleg kettészakadt a szombathelyi Fidesz: független polgármester-jelöltként indul ősszel a fideszes alpolgármester

Független jelöltként indul el Koczka Tibor, Szombathely fideszes színekben megválasztott alpolgármestere. - adja hírül a Nyugat.hu.A politikus keddi sajtótájékoztatóján elmondta: "a pártok és helytartóik háborúskodása helyett békét és együttműködést" kínál. Koczka 2014-ben még a kormánypárt helyi listavezetője volt, az elmúlt öt évben pedig alpolgármesterként dolgozott a városban.