Vendégmunkások száma: Jakab Péter kérdésétől a Fidesznél beakadt a lemez

Jakab Péter

Nem, Varga Mihály nem érti a kérdést sem,pedig a szövegértés az érettségin is elengedhetetlen a ketteshez. Legalábbis ez derül ki abból a válaszból, amit az ő nevében Tállai András államtitkár válaszolt Jakab Péter vendégmunkások pontos számát firtató harmadik (!) kérdésére. Mint arról korábban beszámoltunk, a Jobbik frakcióvezetője írásbeli kérdésben tudakolózott, a magát valami érthetetlen oknál fogva bevándorlásellenesnek nevező Orbán-kormány hány harmadik országból érkezett bevándorlónak adott munkát, azaz:

hányan jöttek Magyarországra, hogy elvegyék a magyarok munkáját?

Jakab Péter szövegértési feladatot adott fel Orbán miniszterének

Érti egyáltalán, hogy mit kérdeztem? - ezzel az újabb írásbeli kérdéssel próbálja meg Jakab Péter Jobbik-frakcióvezető kicsikarni a választ a gyanúsan titkolózó Orbán-kormánytól, hogy vajon hány vendégmunkás van, aki Magyarországra jött elvenni a magyarok munkáját. Jakab nem először próbálkozik azzal Varga Mihály pénzügyminiszternél, hogy pontosan megtudja a Magyarországra gazdasági okokból bevándoroltak számát.

Miután Jakab júliusban a konkrét számra vonatkozó kérdésre

Pontosan hány vendégmunkás dolgozik Magyarországon? Mennyien érkeztek harmadik országból?

– egyetlen számnyi választ sem kapott, csupán a Lendvay utcai bullshitgenerátor propagandáját tolták az orra elé, augusztusban megismételte a kérdést. Erre érkezett az a pofátlan válasz Varga pénzügyér nevében Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkártól, hogy

a K/6939. számú írásbeli kérdésére adott válaszomat változatlanul fenntartom.

Jakab újabb kérdésére –

Érti egyáltalán, hogy mit kérdeztem?

– jött immár Tállaitól a semmitmondó, de

az itt tartózkodó idegen vendégmunkások számát valami furcsa okból továbbra is titkoló válasz,

mely mindössze egyetlen szóban tér el az előző, ugyanilyen arcpirítóan pökhendi választól:

A K/6939. és a K/7110. számú írásbeli kérdésére adott válaszomat változatlanul fenntartom.

Mint ismert, a KSH hivatalos adatai szerint

2018-ra 50 ezerre ugrott a hazánkba érkezett bevándorlók száma, az itt tartózkodó ukrán állampolgárok száma pedig megnégyszereződött.

Csaknem 50 ezer bevándorló érkezett hazánkba 2018-ban, harmaduk ukrán állampolgár

A bevándorló külföldi állampolgárok száma 2018-ban csaknem 50 ezerre ugrott. Ez a szám 13 ezerrel több, mint 2017-ben, a növekmény 80 százalékát, több mint 10 ezer főt a bevándorló ukrán állampolgárok teszik ki, de az Ázsiából érkezők számában is jelentős az emelkedés.

Négy év alatt négyszeresére ugrott a hazánkban tartózkodó ukrán állampolgárok száma

A Magyarországra érkezett bevándorlók többsége nem hagyja el Magyarországot, és huzamosabb ideig tartózkodik hazánkban - ez a következtetés vonható le a KSH által közzétett adatokból. Idén év elején csaknem húszezerrel több külföldi tartózkodott az országban, mint egy évvel korábban, az ide érkezett ukrán állampolgárok száma pedig megnégyszereződött.

A vendégmunkások azonban számos bűncselekményt is elkövettek, lapunk is beszámolt a soproni, a szarvasi, a rákospalotai és a vonatpótló buszon történt esetekről, mely az Orbán Viktorék ide telepített vendégmunkások sara.

Ha Jakabnak újabb kérdése lesz, és a fideszes papagájosztag újra válaszol, arról is beszámolunk.