Jakab Péter szövegértési feladatot adott fel Orbán miniszterének

diák, tanuló

Érti egyáltalán, hogy mit kérdeztem?

– ezzel az újabb írásbeli kérdéssel próbálja meg Jakab Péter Jobbik-frakcióvezető kicsikarni a választ a

gyanúsan titkolózó Orbán-kormánytól,

hogy vajon hány vendégmunkás van, aki

Magyarországra jött elvenni a magyarok munkáját.

Jakab nem először próbálkozik azzal Varga Mihály pénzügyminiszternél, hogy pontosan megtudja a Magyarországra gazdasági okokból bevándoroltak számát. Először július végén szeretett volna pontos számot kapni, de az állítólag bevándorlásellenes Orbán-kormány miniszterének – pontosabban Bodó Sándor államtitkárnak – nevében a Lendvay utcai bullshitgenerátor egy semmitmondó propagandaválaszt adott, amiben

még hozzávetőlegesen sem merték bevallani a vendégmunkások számát.

Jakab: „Hány vendégmunkás dolgozik Magyarországon?" - Fidesz: „Nem mondom meg!"

Érettségi vizsgán szövegértési feladatként is arcpirítóan egyszerű kérdést tett fel Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője a Fidesz-kormány pénzügyminiszterének, Varga Mihálynak. A Parlament honlapján fellelhető írásbeli kérdés így szólt: Pontosan hány vendégmunkás dolgozik Magyarországon? Mennyien érkeztek harmadik országból? Az ellenzéki honatya azért fordult a kabinethez, mert - mint fogalmaz - „a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat még a tavalyi, egész évre vonatkozó elemzését sem adta ki."

A trollkodásairól is ismert jobbikos politikus a gazdasági bevándorlók számának pontos megismerése végett augusztus közepén tette fel az újabb kérdést. A kemény, kíméletlen államtitkári „munka” meg is hozta gyümölcsét: a Lendvay utcai agit-prop osztály az alábbi mondatot tolta Bodó Sándor orra alá aláírásra:

A K/6939. számú írásbeli kérdésére adott válaszomat változatlanul fenntartom.

Ha a Magyarországon dolgozó vendégmunkások száma x, akkor hány bozóttűz ég Amazóniában?

Nem, nem őrültünk meg, de ennél idiótább címet nem tudtunk volna adni egy idióta államtitkári válaszról szóló cikknek. Történt ugyanis, hogy Jakab Péter jobbikos frakcióvezető nem adta fel, és azok után, hogy a vendégmunkások lélekszámára rákérdező kérdésére Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár aláírásával a Lendvay utcai bullshitgenerátor (nem) adott választ, újra rákérdezett a pontos számokra.

Mivel pontos, számszerű választ nem sikerült kiizzadniuk magukból a fideszeseknek, ezért jött Jakab sorozatban harmadik – és biztosak vagyunk benne, ha erre sem érkezik válasz, akkor nem az utolsó – írásbeli kérdése.

Látva azt, hogy most már másfél hónapja nem sikerült tényszerűen, számokkal alátámasztott módon válaszolnia arra a kérdésre, hogy a bevándorlásellenes kormánypropaganda ellenére hány vendégmunkás dolgozik hazánkban, tisztelettel kérdezem Miniszter Urat: érti egyáltalán, hogy mit kérdeztem?

Kíváncsian várjuk az Orbán-kormány válaszát, bár az előző két válasz alapján a magyar emberek korrekt tájékoztatására nem sok esélyt látunk.

Orbánék titkolózása nem lehet véletlen. Augusztusban számoltunk be arról is, hogy a KSH adatai szerint

négy év alatt megnégyszereződött a Magyarországon tartózkodó ukrán állampolgárok száma,

illetve arról is, hogy ugyancsak a hazai statisztikai intézet számai szerint 2018-ra

50 ezerre ugrott a hazánkba érkezett bevándorlók száma,

ennek a bevándorlótömegnek a harmada pedig Ukrajna területéről érkezett.

Négy év alatt négyszeresére ugrott a hazánkban tartózkodó ukrán állampolgárok száma

A Magyarországra érkezett bevándorlók többsége nem hagyja el Magyarországot, és huzamosabb ideig tartózkodik hazánkban - ez a következtetés vonható le a KSH által közzétett adatokból. Idén év elején csaknem húszezerrel több külföldi tartózkodott az országban, mint egy évvel korábban, az ide érkezett ukrán állampolgárok száma pedig megnégyszereződött.

Csaknem 50 ezer bevándorló érkezett hazánkba 2018-ban, harmaduk ukrán állampolgár

A bevándorló külföldi állampolgárok száma 2018-ban csaknem 50 ezerre ugrott. Ez a szám 13 ezerrel több, mint 2017-ben, a növekmény 80 százalékát, több mint 10 ezer főt a bevándorló ukrán állampolgárok teszik ki, de az Ázsiából érkezők számában is jelentős az emelkedés.

A magát bevándorlásellenesnek nevező Orbán-kormány több mint tízmilliárd forintot fordított munkásszállások építésére, erről ebben az augusztus végi cikkünkben számoltunk be:

Népességcsere? Több mint 10 milliárd forintot költ a magyar állam munkásszállók építésére

Huszonöt település kapott jelentős állami támogatást "Munkásszállások kialakítása" központi munkaerőpiaci program címen a Nemzeti Foglalkoztatási Alaptól (NFA). A kormányzati portálra augusztus 23-án feltöltött adatsorból kiderül, hogy az elmúlt két évben az állam igencsak bőkezűen pártolta a munkásszállók építését. Az eddigi hírek szerint "csupán" nyolcmilliárd forintot költött az állam munkásszállókra, mostanra viszont átléptük a bűvös tízmilliárdos határt is.

A vendégmunkások által elkövetett bűncselekményekről mi is számos alkalommal beszámoltunk:

Rettegnek kollégái a szarvasi mongol késelőtől, aki továbbra is a húsfeldogozó üzemben dolgozik

Két héttel ezelőtt az egyik szarvasi munkásszállón egy mongol állampolgárságú férfi egy szóváltást azzal zárt le, hogy késsel rárontott szintén mongol társára. A vendégmunkás egy helyi húsfeldogozó üzemben dolgozott, és dolgozik a mai napig jókora késekkel és bárdokkal. Vasárnap az egyik szarvasi munkásszállón vitatkozott össze két mongol állampolgárságú férfi, majd egyikőjük késsel támadt rá ismerősére.

Ukrán vendégmunkás verte össze a fővárosi buszsofőrt

Ukrán vendégmunkás rontott rá másfél hete egy fővárosi buszsofőrre. A férfit ugyan gyorsan elítélték - egy év felfüggesztettel megúszta -, viszont azt nem közölték, hogy milyen jogcímen tartózkodott az országban. Az Alfahír megkeresésére küldött rendőrségi válaszból kiderül: "Az ukrán állampolgár a rendelkezésre álló adataink szerint munkavégzés céljából tartózkodott jogszerűen Magyarországon."

Ismét késelt egy ukrán vendégmunkás, októberben megállítható a betelepítésük

Sneider Tamás Jobbik-elnök szerint szó sincs elszigetelt esetekről, ha az Orbán-kormány támogatásával hazánkba telepített külföldi vendégmunkások által elkövetett bűncselekményekről kell beszélnünk. A politikust azután kérdeztük, hogy a rendőrség honlapja szerint vasárnap éjszaka egy soproni munkásszállón egy ukrán vendégmunkás megkéselte egy társát ( korábban volt már itt ökölpárbaj is).

Beismerte tettét az ukrán állampolgár, aki Rákospalotán gyilkolt

Beismerte a bűncselekmény elkövetését az az ukrán állampolgár, akit azzal gyanúsítanak, hogy vasárnapra virradóra több késszúrással megölt egy férfit Rákospalotán - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján. Csécsi Soma elmondta: a rendőrségre vasárnap reggel érkezett a mentőktől bejelentés, hogy egy 51 éves férfi holttestére bukkantak a XV.