Klímakalauz kormánypártiaknak: Greta Thunberg egy 16 éves beteg kisgyerek, a klímasztrájk pedig visszataszító

Klímakalauz kormánypártiaknak: Greta Thunberg egy 16 éves beteg kisgyerek, a klímasztrájk pedig visszataszító

Gulyás Gergely kancelláriaminisztert a Kormányinfón mások mellett kérdezték a pénteki klímasztrájkról, amivel kapcsolatban a kormánypárti politikus leszögezte: visszataszítónak tartja az egészet. Mint mondta, komoly teendők vannak klímatéren, de ehhez nem jó "16 éves beteg kisgyerekeket" felhasználni. Gulyás Gergely a hvg.hu kérdésére megerősítette Greta Thunberg kapcsán, hogy az Asperger-szindróma betegség.

Kétségtelen, Greta Thunberg lejáratásával könnyebb lesz a kormánypárti tábor előtt tovább bagatellizálni a klímaválság ügyét, hisztériakeltésnek nevezve például a rendkívüli parlamenti vitanapokat is. 

Egyébként Áder János New York-ban a "a 16 éves beteg kisgyerek" után szólalt fel az ENSZ-klímacsúcsán, ahol konkrét vállalásokat is tett a magyar államfő. Ezeket itt elemeztük:

Nem tűnik járható útnak, amit Áder János felvállalt, mégis utat mutatott

A politikai adok-kapok, illetve Greta Thunberg felbukkanása miatt Áder János államfő New York-ban elmondott konkrét vállalásaival, illetőleg azok megvalósíthatóságával keveset foglalkoztunk, pedig bizonyos szempontból korszakos kijelentéshez ért hazánk. Erről kérdeztük Perger Andrást, a Greenpeace klíma- és energiakampány-felelősét.