Orbán Viktor vasárnap bejelenti a nemzeti klíma- és természetvédelmi akciótervet

Orbán Viktor
Orbán Viktor

Klíma- és természetvédelmi akciótervet fogadott el a kormány, amelynek részleteit Orbán Viktor miniszterelnök fogja ismertetni vasárnapi évértékelőjében - mondta el Gulyás Gergely kancellária miniszter a Kormányinfón.

A politikus úgy érzi, hogy a kormány több alkalommal egyértelművé tette, hogy mind Európában, mind Magyarországon mindent megtesz azért, hogy "zöld ügyekben előre léphessünk".

A cél az, hogy a fenntarthatóság szempontjait figyelembe véve, a magyar állam a klímaváltozás időszakában is mindent megtegyen azért, hogy a következő generációk jobb állapotban örökölhessék meg Magyarországot, mint amilyenben az most van - tette hozzá.

Emlékezetes, az elmúlt időszakban a kormányzati megmondó emberek, sőt, kormánytagok is a klímaválság tagadásán, vagy legalábbis annak elbagatellizálásával foglalatoskodtak. 

Bencsik András egy labdán mutatta meg: nem kell jajveszékelni, nem is akkora nagy a brazil esőerdő

Brit tudósok kutatásaival vetekedő szakértelemmel magyarázta el Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője a HírTV Sajtóklub című műsorában, hogy nem is kell annyira aggódni az Amazonas-medencében pusztító erdőtüzek miatt. A 444.hu szúrta ki, hogy az említett műsorban Bencsik egy focilabdán szemléltette, mekkora - „nem is akkora nagy" - területet tesz ki az Amazonas-medence a bolygónkon.

A témával kapcsolatos elmozdulásról Palkovics László miniszteri meghallgatása kapcsán írtunk.