Célpontban a Szigligeti vár? Lemondott a polgármester

Célpontban a Szigligeti vár? Lemondott a polgármester

Ma reggel lemondott tisztségéről Balassa Balázs, Szigliget független polgármestere, és felállt az önkormányzat négy független tagból álló képviselő-testülete is – értesült a hirbalaton.hu.

Nagyon nehéz döntés volt, de úgy érzem, hogy ma már nem lehet aszerint az értékrend szerint végezni a munkámat, amiben hiszek, és amit képviseltem az elmúlt 22 évben

-nyilatkozta a lapnak a polgármester. Balassa Balázs nem akart volna már tavaly sem indulni a választásokon, akkor a döntését csak azért módosította, hogy a megkezdett munkákat, illetve a jelenleg is zajló pályázatokat még befejezhesse. Akkor a számításai bejöttek, hiszen nem akadt, aki indult volna ellene.

A polgármester lemondását egyértelműen külső konfliktusok miatt nyújtotta be, szerinte Szigliget működése azért volt példaértékű az elmúlt években, mert balatoni településként ellen tudott állni a befektető nyomásoknak, és a beépítési láznak.

Döntésének okát azzal indokolta, hogy

egyre nehezebben élem meg az igazságtalan, rosszindulatú támadásokat. Rá kellett döbbennem arra, hogy nagyon megváltozott az a közeg, ami körül vesz bennünket, és amiért korábban időt, energiát nem kímélve szerettem dolgozni. Végső döntésem meghatározó okát még nem szeretném nyilvánosságra hozni

Rig Lajos jobbikos országgyűlési képviselő portálunk megkeresésére elmondta, hogy

Szigliget turisztikailag nagyon látogatott, kedvelt hely. A polgármester több, mint két évtizede vezeti a települést, véleményem szerint nagyon jól. Ott van a vár, ami turisztikai attrakció, amire a Magyar Turisztikai Ügynökség igyekszik rátenni a kezét. Talán ez is közrejátszhatott a polgármester döntésében.

Mivel a teljes testület felállt és az időközi választásokig nincs, aki helyettesítse a polgármestert, így Balassa Balázs még néhány hónapig biztosan ellátja a posztját.

Ez már nem az első eset, hogy a Balaton térségében egy polgármester lemond, legutóbb Balatonszemesen, a kormánypárti polgármester állt fel, ezzel nemet mondva a balatoni kikötők kijátszására.

Lapunk is kereste Balassa Balázst, aki jelenleg nem szeretett volna a kérdéseinkre válaszolni.