Kepes András lemondta a PIM-be tervezett könyvbemutatóját Demeter kirohanása miatt

Kepes András lemondta a PIM-be tervezett könyvbemutatóját Demeter kirohanása miatt

Úgy döntött, mégsem tartja meg december 1-jére tervezett könyvbemutatóját Kepes András, amit a Petőfi Irodalmi Múzeumban tartott volna, és annak YouTube-csatornáján, illetve Facebook-oldalán lehetett volna követni. Az író a közösségi médiában közzétett posztjában azt írta,

megtisztelő lett volna számára a magyar irodalom szentélyében beszélgetni a könyvéről,

de az intézmény főigazgatójának a sajtóban széles körben ismertetett, elfogadhatatlan írása miatt úgy döntött, lemondja a könyvbemutatót.

Demeter Szilárd, a PIM igazgatója már ott tart, hogy Soros György "a liberális Führer", akinek Európa a gázkamrája

A Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatóját is érzékenyen érintette az uniós pénzek kifizetését jogállami kritériumokhoz kötő javaslat, ezért billentyűzetet ragadott és a kormánypropagandát nulla-huszonnégyben terjesztő origóra írt egy publicisztikát, ami ma jelent meg.

A gyűlölködő gondolat veszélyesebb vírus, mint a járvány. A Covid-19 ellen lehet maszkkal, vakcinával, távolságtartással védekezni. A kulturálatlan, kirekesztő embertelenség ellen csak tiltakozással és távolságtartással lehet

– írja Kepes.

A kultúrkampfos PIM-főigazgató nemcsak a II. világháború áldozatainak szenvedését relativizálta, amire válaszul a hazai zsidószervezetek, valamint az izraeli nagykövetség si felháborodását fejezte ki, hanem újfent belerúgott a németekbe is, ami miatt Brenner Koloman, az Országgyűlés alelnöke is távozásra szólította fel.

Demeter újabb, németek elleni uszítását kritizálja az Országgyűlés alelnöke

Demeter Szilárd ne a Facebookról törölje magát, hanem a hazai közéletből! - írja a Facebookon Brenner Koloman, a Jobbik képviselője, az Országgyűlés alelnöke. Hozzáteszi: Emlékezhetünk mindannyian, miért szólítottam már fel januárban is lemondásra: ez az orbánista volt az, akinek a műsorában a németek kiirtásán viccelődtek.

Az Azonnali pedig most azt szúrta ki, hogy a PIM-nek és tagintézményeinek (a Kassák Múzeumak, a Mesemúzeumnak, valamint az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézetnek) 75 munkatársa is tiltakozó petíciót tett közzé a Facebookon.