Demeter újabb, németek elleni uszítását kritizálja az Országgyűlés alelnöke

Demeter újabb, németek elleni uszítását kritizálja az Országgyűlés alelnöke

Demeter Szilárd ne a Facebookról törölje magát, hanem a hazai közéletből! – írja a Facebookon Brenner Koloman, a Jobbik képviselője, az Országgyűlés alelnöke. Hozzáteszi:

Emlékezhetünk mindannyian, miért szólítottam már fel januárban is lemondásra: ez az orbánista volt az, akinek a műsorában a németek kiirtásán viccelődtek. Bár az eset után „bocsánatot kért”, a Petőfi Irodalmi Múzeum élén maradhatott következmények nélkül

– emlékeztet Brenner.

A németek likvidálásán viccelődtek a NER megmondóemberei a magyarországi németek elhurcolásának emléknapján

Újabb fantasztikus műsorral jelentkezett a NER. Ha valakinek nem volt még elég a Bayer show, a Sajtóklub, a Troll vagy esetleg a Keménymag színvonalából, akkor annak megérkezett a Gumiszoba, amiben helyet kapott az utóbbi műsor két megmondóembere, akiket tavaly tavasszal Jakab Péter lejákobozása miatt vett le az Echo TV a képernyőről.

A konzervatív politikus úgy véli, Demeter most újra „nagyot” ment, hiszen szerinte Európa Soros gázkamrája, s ezzel a soá, a holokauszt borzalmait emlegeti megengedhetetlen módon.

Demeter Szilárd, a PIM igazgatója már ott tart, hogy Soros György "a liberális Führer", akinek Európa a gázkamrája

A Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatóját is érzékenyen érintette az uniós pénzek kifizetését jogállami kritériumokhoz kötő javaslat, ezért billentyűzetet ragadott és a kormánypropagandát nulla-huszonnégyben terjesztő origóra írt egy publicisztikát, ami ma jelent meg.

A Jobbik keresztényszociális alapon álló néppártként elutasítja ezt az elfogadhatatlan és a XX. század borzalmát relativizáló megszólalást, a polgári, konzervatív gondolatkör megjelenítőjeként. Orbán „kultúrpolitikusának” ezen kijelentései is arra utalnak: Orbán ki akarja vezetni hazánkat az európai kultúrkörből és az Európai Unióból – írja a jobbikos honatya, aki úgy látja, a hírek szerint

közvetlenül Orbán Viktorhoz „bekötött” PIM-főigazgató

nemcsak az „Orbán-tervet” készítette elő, hanem újra etnikai alapú uszítást hajtott végre, hiszen nem elég, hogy korábban a németek kiirtásán viccelődött,

most ismét a németeket gyalázta.

Furcsa dolog ez a német szellem, német szellemiség vagy német társadalom. Ha megnézzük a XX. századi történelmüket, akkor azt látjuk, hogy nagyon fegyelmezettek. Tehát amikor nácinak kell lenni, akkor nácik, amikor liberálisnak, überliberálisnak vagy árjaliberálisnak kell lenni, akkor azok

– idézi a politikus Demeter szélsőséges szavait, ami alapján Brenner úgy látja, hogy Demeter

a korábbi bocsánatkérést mindennek gondolta, csak komolynak nem. 

A konzervatív honatya leszögezi: ilyen embernek nincs helye a közéletben! Rámutat, amennyiben Orbán nem meneszti vagy nem szólítja fel a lemondásra még ma a botrányhős kultúrpolitikust, úgy a kormányfő a legfőbb cinkosa, s ő a felelős Demeternek minden további uszításáért, kijelentéséért, írásáért!

Demeter Szilárd írásától elhatárolódott a baloldalhoz kötődő Mazsihisz, a Fidesz-közeli Egységes Magyarországi Izraelita Hitközég, az izraeli nagykövetség, az I. kerületi önkormányzat pedig szerződést bontott a Petőfi Irodalmi Múzeummal.

A botrány hatására Demeter „visszavonta” botrányos publicisztikáját és törölte magát a Facebookról, kultúrharcos főigazgatói pozíciója azonban továbbra is megvan.

Itt a vége: Demeter Szilárd visszavonja botrányos írását és törli a Facebook-oldalát

Vasárnap kora délután az alábbi közlemény jelent meg Demeter Szilárdtól a Magyar Nemzet oldalán: „Függetlenül attól, hogy mit gondolok az igazamról, és függetlenül attól, hogy az Alaptörvény által garantált vélemény- és szólásszabadságot ahogy eddig is, ezután is védeni fogom, a Sor(o)s című publicisztikámat ezennel visszavonom.