Petry tisztára mosná a nevét, és továbbra is a multikulti Németországban dolgozna

Petry tisztára mosná a nevét, és továbbra is a multikulti Németországban dolgozna

"Először is nagyon szépen köszönöm odahaza mindenkinek, aki kiállt mellettem, igazán jólesett. Egy médiaügyvéd segítségével azt a taktikát választottuk, most kicsit visszavonulok, hogy leülepedjen az ügy. Tisztára akarom mosni a nevem Németországban, ne tartsanak idegengyűlölőnek, sem homofóbnak. Szeretnék még itt dolgozni"

– mondta a Blikknek Petry Zsolt, a Hertha BSC-től egy Magyar Nemzetnek adott interjú miatt menesztett kapusedző. 

A Petry-ügy tegnap két fordulattal is szolgált. Először a korábbi válogatott kapus arról beszélt a Frankfurter Allgemeine Zeitung-nak, hogy a Magyar Nemzet egyeztetés nélkül megváltoztatta az interjú szövegét, például kihagyták belőle azt a mondatát, miszerint nagyon is el tudja képzelni, hogy egy gyermek nagyon boldogan nőhet fel egy homoszexuális családban. Erre a kormánylap szerkesztőségi közleményben reagált:

"A Magyar Nemzetnek hangfelvétele van az interjú alapját képező beszélgetésről. Ez végképp tisztázná, mi is Petry Zsolt véleménye a szóban forgó dolgokról. Ennek szövegét Petry Zsolt érdekében nem kívánjuk nyilvánosságra hozni."

Mindenesetre, érdekes lesz figyelni, hogy Németországban sikerül-e új fejezetet nyitnia a kapusedzőnek, vagy esetleg hazajön valamelyik fideszes klubhoz - bár, mivel beszólt a Magyar Nemzetnek is, lehet, ettől a lehetőségtől is elesett.