Hadházy Ákos Kisvaszaron tett alternatív esküt

Hadházy Ákos Kisvaszaron tett alternatív esküt

Miközben kezdetét vette az Országgyűlés alakuló ülése, Hadházy Ákos a Parlament "díszes falai" helyett a Baranya megyei Kisvaszaron, a település helységnévtáblája közelében tett le egy alternatív esküt.

Élő videós bejelentkezésében Hadházy arról beszélt, azért nem ment be, mert nem akarta ünneplőben végignézni, ahogy a Nemzeti Választási Bizottság beszámolója után az Országgyűlés megszavazza, hogy ez egy tisztességes és demokratikus választás volt. Később viszont a független képviselő külön teszi le az esküt, hogy felvehesse egyéniben nyert mandátumát.

"Esküszöm, hogy mindent meg fogok tenni a következő négy évben azért, hogy az a bűnszervezet, amelyik Magyarországot fogva tartja a propagandagépezet és a saját maga által letepert állami gépezet segítségével, attól a bűnszervezettől megszabaduljon az ország, és az elkövetők mindenképpen jogi felelősségre vonás alá kerüljenek. Esküszöm arra is, hogy minden meg fogok tenni, hogy a következő választás valódi, tisztességes, demokratikus választás legyen" - hangzott el a zuglói képviselő egyéni esküszövegében, aki szerint ezt a hatalmat olyan körülmények között, mint amilyenek most vagy négy éve voltak, nem lehet leváltani. Ugyanis Hadházy Ákos úgy látja, jelenleg Magyarországot nem lehet demokratikus országnak nevezni.