A bíróságon már nem tagadták, Orbán Viktor felesége is utazott a honvédségi repülőn

Lévai ANikó
Lévai Anikó, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete, Orbán Viktor miniszterelnök felesége a szervezet ukrán menekülteket támogató központjában 2022. augusztus 12-én.
MTI/Kovács Attila

A Szijjártó Péter vezette Külgazdasági és Külügyminisztérium végül csak a bíróságon ismerte el, Orbán Viktor és felesége honvédségi géppel repültek horvátországi nyaralásukat megszakítva Rómába, a bíróság pedig első fokon azt is kimondta, hogy a külügynek ki kell adnia, mennyit fizetett ezért a miniszterelnök. Ez a korrupcióellenes K-monitor által kezdeményezett perből derült ki - számolt be róla az RTL Klub.

Emlékezetes, még 2021-ben történt, hogy Orbán Viktor megszakítva horvátországi nyaralását Romába ment tárgyalni. A KKM akkor természetesen titkolózott, de a bíróság előtt már elárulták, hogy kik voltak delegáció tagjai: Orbán Viktor mellett Lévai Anikó, Novák Katalin, Balog Zoltán mint a Magyarországi Református Egyház zsinata lelkészi elnöke, Orbán Balázs a Miniszterelnökség államtitkára, és a Miniszterelnöki Kabinetiroda két munkatársa.

Most már csak két kérdés maradt megválaszolatlan,

  1. mennyibe került Orbán Viktor feleségének az utazása?
  2. Illetve milyen szempontok alapján használhatják Orbán Viktor rokonai a honvédségi gépeket?