12 milliós büntetést kapott az ilLibri legnagyobb konkurense, mert nem tartották be az LMBTQ-ellenes törvényt

12 milliós büntetést kapott az ilLibri legnagyobb konkurense, mert nem tartották be az LMBTQ-ellenes törvényt

Nyilván a homoszexualitást tartalmazó könyvek lefóliázásán fog múlni egy olyan nemzet sorsa, amin egy magát nemzetinek hazudó kormány uralkodik. Minden esetre ennek apropóján meg lehetett büntetni a NER-kezébe került legnagyobb könyvterjesztő vetélytársát.

Tizenkétmillió forintos fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki a Líra Kereskedelmi Kft.-vel szemben Budapest Főváros Kormányhivatala – derül ki az erről kiadott MTI közleményből.

Ráállították a kormányhivatalokat az LMBTQ tartalmű könyvekre, hogy így bizonyítsák, hogy minden látszat ellenére nemzeti a kormány.

A kormányhivatal a cég által üzemeltetett könyvesboltokban vizsgálta a "Heartstopper - Fülig Beléd Zúgtam (Szívdobbanás)" című kiadványok forgalmazási körülményeit. A vizsgálat azt kifogásolta, hogy a könyvet az ifjúsági irodalomnak szánt részlegen helyezték ki, és nem volt zárt a csomagolása sem. Ennek okán szabták ki a 12 millió forintos bírságot a nem régiben NER-kézbe került másik könyvterjesztő, a Libri legnagyobb konkurensére.

A Lírát már tavaly is büntette az államhatalom. Úgy látszik készültek a Libri bekebelezésére, ezért próbálták gyengíteni a konkurenciát.

A Libri a fideszes elit gyermekeit pártkatonákká képző Mathias Corvinus Collegium Alapítvány (MCC) egyik cégének tulajdonába került.

A kormányhivatal most úgy csinál, mintha a könyvek befóliázása lenne a legfontosabb feladat, miközben egy álnemzeti kormány ül a nyakunkon.

(Címlapkép: A Líra könyvesbolt a Múzeum körúton. MTVA/Róka László)