A Fidesz megint leszavazta a Jobbik javaslatát: A kormány azt akarja, hogy szenteste napján is dolgoznunk kelljen

A Fidesz megint leszavazta a Jobbik javaslatát: A kormány azt akarja, hogy szenteste napján is dolgoznunk kelljen

Már az élelmiszerláncok is támogatnák a jobbikos Balassa Péter által beadott javaslatot, miszerint december 24-én egyáltalán ne nyissanak ki a boltok, de a kormánypárti képviselők ötödszörre is ellene szavaztak.

Hiába a közakarat, hiába támogatja a magyarok 83 százaléka, a Fidesz ötödjére is lesöpörte azt a jobbikos javaslatot, amely alapján szenteste napját munkaszüneti nappá nyivánítanák – írta az ellenzéki párt sajtóközleménye. Már a nagy élelmiszerláncok is támogatnák az arról szóló jobbikos, Balassa Péter által beterjesztett javaslatot, hogy december 24-e legyen munkaszüneti nap. Például a Lidl üzletei nem fognak kinyitni aznap.

Nem éri meg nyitvatartani a boltoknak, a kereskedelemben dolgozók pedig a családjukkal lehetnének.

Ahhoz, hogy zárva tartsanak és pihenőnapot biztosítsanak saját munkavállalóik számára ezen a napon az élelmiszerláncok, még törvényt sem kellene módosítani, hiszen eddig is rájuk volt bízva a nyitvatartás, saját bevallásuk szerint pedig ez a nap egyébként is inkább ráfizetéses, mint nyereséges – összegezte a helyzetet a Jobbik-Konzervatívok.

Tehát ott tartunk, hogy már az élelmiszerláncok is családbarátabbak a valóságban, mint a magát ezzel a jelzővel illető Fidesz-kormány.

A konzervatív párt sikerként könyveli el, hogy a már ötödjére benyújtott javaslatuk egyre szélesebb társadalmi támogatást nyer, de hozzáteszik: ez csak akkor lesz igazi siker, ha a kormány végre enged a népakaratnak.

A Jobbik szerint annak, hogy a magyar családok meghitten, nyugalomban tölthessék ezt a napot, egyetlen akadálya van: „a magát kereszténynek és családbarátnak hazudó Orbán-kormány”. Ígérik: addig küzdenek, amíg a Fidesz meg nem hajlik a széleskörű követelés előtt, hogy szenteste napja legyen munkaszüneti nap.

(Címlapkép: Orbán Viktor/facebook)