A Jobbik büntetéssel sújtaná azokat, akik a vendégmunkásoknak kedveznek a magyarokkal szemben

A Jobbik büntetéssel sújtaná azokat, akik a vendégmunkásoknak kedveznek a magyarokkal szemben

Az ellenzéki párt szerint felháborító és elfogadhatatlan az a gyakorlat, hogy a magyar családok adóforintjaiból támogassanak a magyar dolgozókat harmadik világbeli vendégmunkásokra cserélő multikat.

A Jobbik-Konzervatívok azt követeli, hogy azok a multicégek, amelyek a magyar munkaerő megtartása helyett a vendégmunkásokra szavaztak, és a magyarok vendégmunkásokra cserélése mellett döntötek, fizessék vissza az összes állami támogatást, amit Magyarországtól kaptak, és ezt büntetőtételekkel, büntetőkamattal együtt tegyék meg – mondta el Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt alelnöke hétfői sajtótájékoztatóján.

Azért követeljük büntetőkamatok kiszabását, mert felháborító, ami az utóbbi hónapokban történik, hogy magyarokat rúgnak ki, hogy vendégmunkásokra cserélhessék őket.

Ha valaki nem tudja teljesíteni a CSOK vagy a babaváró hitel feltételeit, akkor nagyon könnyen szembesülhet olyan helyzettel, hogy büntetőkamattal sújtja őt a bank – mutatott rá a jobbikos képviselő. Hangsúlyozta: Ha a magyar emberekkel szemben ennyire szigorú tud lenni az állam, akkor legyen legalább ennyire szigorú azokkal a multicégekkel szemben, akik a magyar adófizetők, a magyar családok pénzéből kaptak vissza nem térítendő támogatásokat. Több száz milliárd forintról van szó összességében – emelte ki Z. Kárpát Dániel. Rámutatott:

Ezen közpénztámogatásokat nem arra használták fel, hogy magyaroknak teremtsenek munkahelyeket, sőt a vendégmunkásokat betanító magyarokat is elküldték.

Azok a multicégek, amelyek a harmadik világból behozott vendégmunkásokat tartják meg a magyar dolgozók helyett, azt a kormány ne támogassa magyar adófizetői pénzekkel – követelte az ellenzéki politikus –, ha pedig támogatta, akkor szankcionálja őket azzal, hogy a támogatásokat vizettesse vissza velük, valamint szabjon ki büntetőkamatot.

A CSOK és a babaváró esetében nem támogatjuk a büntetőkamatot, de ha már ezeket nem vezette ki a kormány, akkor legyen legalább ennyire szigorú a multicégekkel szemben is!

A Jobbik-Konzervatívok álláspontja szerint a magyar adófizetői pénzekből a magyar emberek szülőföldön való boldogulását kell támogatni, nem a vendégmunkásokat. A párt ezen kívül szeretné elérni, hogy a magyar munkavállalók védett státuszt kapjanak a saját hazájukban: a párt megtiltaná, hogy amíg egyetlen vendégmunkás van a cégnél, addig magyarokat bocsássanak el.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)