Jobbik-Konzervatívok: A magyar munkavállaló csak addig kell, amíg betanítja a vendégmunkást?

Jobbik-Konzervatívok: A magyar munkavállaló csak addig kell, amíg betanítja a vendégmunkást?

Miután zöld lámpát adott az Orbán-kormány a bevándorlásnak, százezrével érkezhetnek hazánkba az idegenek. Az ellenzéki párt szerint tisztán látszik, hogy a Fidesz tévúton jár, és ezt a folyamatot nem fogják tudni kontrollálni.

A jelek szerint ugyanaz történik Nógrád vármegyében, ami már megtörtént Makón és Gyöngyösön is: kirúgják a vendégmunkásokat betanító magyarokat - írja friss sajtóközleményében az ellenzéki párt.

Lehet, hogy a kormány elhiszi a saját maga által mantrázott szöveget, miszerint csak oda érkezhetnek migránsmunkások, ahol nincs elegendő magyar munkavállaló, a valóság mást mutat! Ha zöld lámpát adnak a bevándorlásnak, és százezrével érkezhetnek hazánkba az idegenek, akkor saját nemzetüket árulják el

- emelték ki.

Mint írják,

a dél-koreai Bumchun munkahelyteremtés miatt kapott több milliárdos állami támogatást, most viszont úgy döntöttek, több tucatnyi magyar munkavállalótól válnak meg, hogy vietnamiakat alkalmazzanak helyettük.

Úgy látják, ez az eset ismét bizonyítja, hogy nem igaz, hogy csak oda érkezhetnek migránsmunkások, ahol nincs elegendő magyar munkavállaló. Bizonyítja azt is, amire elsőként figyelmeztettek:

A migránsmunkások elveszik a magyarok munkáját.

Tisztán látszik, hogy a Fidesz tévúton jár, és ezt a folyamatot nem fogják tudni kontrollálni! - tették hozzá.

Úgy látják,

ha a kormány elfogadta volna a javaslatukat, a Magyar Kvóta bevezetését, akkor mindez nem fordulhatna elő.

De még mindig nem késő, hogy észhez térjenek. A megoldás ugyanis szerintük nem a migránsmunkások betelepítése, hanem a magyaroknak adott tisztességes bér és a Magyar Kvóta! Ázsiai migránsmunkások helyett normális béreket! - zárul a közlemény.

Mint ismert, a Magyar Kvóta javaslat célja, hogy a magyar adófizetők által összeadott pénzéből csak olyan munkahelyek megvalósulását támogassák, amit garantáltan magyarok fognak betölteni és a magyar családok boldogulását fogja segíteni.

Néhány hónapja a Jobbik-Konzervatívok aláírásgyűjtést indított a vendégmunkások hazánkba történő tömeges betelepítése ellen. Céljuk, hogy megvédjék a magyar munkahelyeket az olcsó, ázsiai migránsmunkásokkal szemben, akik letörnék a hazai béreket, ahogy azt a Fidesz kormányzása véghezvinné. A Jobbik petícióját a STOPmigránsmunkások.hu-n lehet támogatni.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)