A Jobbik szerint egész Komárom-Esztergom lakói számíthatnak további „ajándék” gyárakra a Fidesztől

A Jobbik szerint egész Komárom-Esztergom lakói számíthatnak további „ajándék” gyárakra a Fidesztől

A Jobbik két politikusa Komáromban is kihelyezett egy új háromnyelvű helységnévtáblát, amikor az ottani SK Battery akkumulátorgyár épülete előtt tartottak sajtótájékoztatót az Ázsiából ideérkező vendégmunkásokról.

Orbán Viktor és a fideszes kormány megtévesztette a magyar polgárokat

– kezdte sajtótájékoztatóját Brenner Koloman a komáromi SK Battery akkumulátorgyár épülete előtt.

A Jobbik-Konzervatívok frakcióvezető-helyettese felidézte, ahhoz képest, amikor a közös adóforintjainkból megfinanszíroztuk azokat a hatalmas, kék óriásplakátokat, miszerint „Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját!”, most már ázsiai migránsmunkások százezreit telepíti be az országba a jelenlegi Fidesz-kormány.

Ráadásul mindezt egy olyan, teljesen elhibázott gazdaság- és társadalompolitika mellett teszik, ami azon alapszik, hogy azon magyar polgárok, akik az elmúlt 33 évben kialakult nagyon alacsony bérek miatt elhagyják hazánkat, és több százezren nyugat-európai, sokkal jobb béreket kínáló országokban élnek. Az ő hazacsábításuk helyett pótolnák ázsiai migránsmunkások tömegével a hiányzó munkáskezeket

– mutatott rá a jobbikos országgyűlési képviselő, aki szerint hihetetlenül veszélyes ez az orbáni terv.

Brenner emlékeztetett, a Jobbik-Konzervatívok egyértelmű álláspontja kezdettől fogva az, hogy semmiféle migráns ne jöjjön hazánkba, különösen olyanok, akik letörik a magyar polgárok már regionálisan is alacsony bérét.

Ráadásul ki tudja, milyen előírásokat, szabványokat tartanak vagy nem tartanak be ezekben a néha veszélyes akkumulátorgyárakban, mint például a Komáromban található üzemben – hívta fel a figyelmet a Jobbik politikusa, megjegyezve, pár hónapja helyi lakosok is panaszaikat tolmácsolták felé ez ügyben, különösen az olykor szivárgó, rosszullétet okozó vegyi anyagok miatt.

Mindemellett ezek az ázsiai vendégmunkások megbontják Magyarország kulturális egységét is

– vetítette előre aggodalmát a képviselő, jelezve, pártja ez ellen mindig felemelte szavát.

Brenner Koloman kitért arra, hogy a Jobbik nem támogatta sem a letelepedési kötvényes migránsok idehívását, sem az illegális migránsok idejöttét, ugyanígy a kormány által most becsábított migránsmunkások ideérkezését is elutasítják.

Az ellenzéki párt politikusa kijelentette, „végre az Orbán-kormány fogadja meg a Jobbik javaslatait arról, hogy a bérfelzárkóztatási programjuk segítségével hívjuk haza azt a több százezernyi elvándorolt magyart, aki jelenleg nyugaton keresi kenyerét, és mondjunk nemet az ázsiai migránsmunkások betelepítésére”.

Ezután Szanyi Gábor oroszlányi önkormányzati képviselő három történetről számolt be. Elmondta, Szijjártó Péternek és Czunyiné Bertalan Juditnak köszönhetően a Komárom melletti Ácson, egy hétezer fős településen fognak létrehozni egy katódgyárat a helyiek megkérdezése és beleegyezése nélkül, s a tervek szerint majd 900 munkavállalót várnak oda.

El lehet képzelni, hogy egy ilyen nagy számú külföldi vendégmunkás hogyan befolyásolja majd egy ekkora település kulturális légkörét, és milyen társadalmi feszültségeket fog okozni az ideológiailag egyébként is szétszakadt magyarság mellett

– mutatott rá Szanyi a potenciális problémára.

A helybéli politikus arról is beszélt, hogy a Tata és Tatabánya alatt található karsztvizet az egész vármegyében csőhálózat szállítja különféle településekre, amelynek lakói ezért

Komárom-Esztergomban a víztelepítés vonalán és végpontjain ugyancsak számíthatnak még ilyen „ajándékba” kapott gyárakra a közeljövőben a külügyminisztertől és az illetékes fideszes parlamenti képviselőtől.

Szanyi Gábor azt is kifejtette, az elmúlt napokban derült ki a hírekből, hogy Komárom egyik gyárában gyilkossági kísérlet történt, mely során dél-koreai munkások vászonzsákba kényszerítettek egy magyar dolgozót, akit kis híján agyonnyomott egy targoncás. A nyomozás vége előtt is kijelenthető, hogy ez egy bűncselekmény – emelte ki Szanyi, aki 2020 óta foglalkozik a komáromi SK Battery ügyével.

Két órával a történtek után a két vádlott már egy Dél-Koreába tartó repülőgépen ült – erősítette meg informátora értesülését a jobbikos képviselő, majd feltette az elgondolkodtató kérdést:

Milyen furcsa az, hogy betelepített migránsmunkásoknak több joga van egy olyan országban, ahol 2015 óta azt halljuk a kormánytól, hogy a magyarok védelme mindennél előrébb való?

A sajtótájékoztató végén a két ellenzéki politikus a debreceni performanszhoz hasonlóan Komáromban is kihelyezett egy új háromnyelvű helységnévtáblát, amely ezúttal ukrán, koreai és pakisztáni nyelven íródott.

(Címlapkép és fotók: Brenner Koloman és Szanyi Gábor sajtótájékoztatót tart a komáromi SK Battery akkumulátorgyárnál 2023. augusztus 18-án. Béli Balázs/Alfahír)