A kormány félmillió vendégmunkást hozna hazánkba, a Jobbik-Konzervatívok országos vándorkiállítással tiltakozik

A kormány félmillió vendégmunkást hozna hazánkba, a Jobbik-Konzervatívok országos vándorkiállítással tiltakozik

Orbán Viktor és a Fidesz 500 ezer „migránsmunkást” akar hazánkba telepíteni, ami teljesen felborítaná Magyarország gazdasági, társadalmi és kulturális rendjét. Ezt akarja megakadályozni a Jobbik.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik-Konzervatívok elnöke, európai parlamenti képviselője és Dr. Brenner Koloman, a Jobbik-Konzervatívok frakcióvezető-helyettese sajtótájékoztatót tartott a budapesti Széll Kálmán téren, ahol bejelentették, hogy az ellenzéki párt vándorkiállítást indít „Igazságfal a migrációról” címmel.

A Jobbik-Konzervatívok egy országjárás során szeretné szembesíteni az embereket a Fidesz-kormány bűneivel:

⚫ 13 év alatt nem sikerült megreformálniuk a gazdaságot.

⚫ A béreket nem hozták európai színvonalra, a magyar munkaerő továbbra is olcsónak számít.

⚫ Hagyták, hogy magyarok tízezrei meneküljenek külföldre a jobb megélhetésért.

⚫ Ázsiai vendégmunkásokra cserélték a külföldre távozott magyarokat.

„A Fidesz 13 év kétharmados kormányzásával sem tudta rendbehozni az azt megelőző 30 év elhinbázott gazdaságpolitikáját” – mutatott rá Gyöngyösi Márton. Hangsúlyozta: volt rá 13 évük, volt hozzá kétharmados felhatalmazásuk, rengeteg európai uniós pénz és egy gazdasági növekedéssel fémjelezett időszak.

A Fidesz nem zárkóztatta fel a magyar béreket, nem a magyar kis- és középvállalkozásokat támogatta, nem a magyarokat segítette abban, hogy a szülőföldjükön tudjanak boldogulni.

Ehelyett ázsiaiakat ereszt az országra, 500 ezer migránsmunkást és távol-keleti multicégeket hívnak be Magyarországra – emelte ki a Jobbik-Konzervatívok elnöke. Ezek a vendégmunkások részben kínai érdekeltségű, környezetszennyező akkumulátorgyárakban fognak dolgozni. Gyöngyösi Márton emlékeztetett: ezek az emberek elveszik a magyarok munkáját, letörik a magyarok béreit, és megbontják Magyarország kulturális egységét, továbbá megváltoztatják az ország kulturális identitását.

Hiába mondják azt a Fidesz politikusai, hogy akik ide érkeznek, azok vendégmunkások, ez hazugság. A vendégeket hívni szokták, az ázsiai migránsmunkásokat pedig nem hívta senki

– jelentette ki a Jobbik elnöke, majd Németországot hozta fel negatív példának: ott évtizedekkel ezelőtt kezdődött az a folyamat, amely odáig vezetett, hogy mára Németország kulturális identitása megbomlott és nagyon komoly társadalmi, gazdasági feszültségeket okoz az idegenek jelenléte. Az ellenzéki politikus hangsúlyozta: Orbán terve nagyon veszélyes, ettől Magyarországot meg kell kímélni, a magyarokat meg kell védeni.

Az Igazság Falán bemutatják, Orbán Viktor és a Fidesz hogyan akarja migránsmunkás-teleppé tenni Magyarországot.

Gyöngyösi Márton hangsúlyozta, hogy pártjának egy nagyon konkrét javaslata van ennek a problémának a megoldására: Nem migránsmukásokat kell az országra szabadítani, hanem a béreket kell megemelni, a megélhetési és a lakhatási körülményeket javítani. Magyarországot egy élhető országgá kell varázsolni.

A Jobbik-Konzervatívok benyújtott az Országgyűlésben egy politikai nyilatkozatot, amely a magyar életmód védelmére irányul, és mindennemű migrációval szembehelyezkedik.

A pártelnök hangsúlyozta: ők mindenféle migrációt elutasítanak a letelepedési kötvénytől kezdve, a migránsmunkások betelepítésén keresztül, a határsértő embercsempészek szabadon engedéséig.

Az ellenzéki párt már kézzelfogható sikereket ért el a migrációval szembeni harcban: Vácon és Gyöngyösön az önkormányzat kimondta, hogy oda migránsmunkásszálló nem épülhet, illetve a Fidesznek még a hatálybalépése előtt vissza kellett vonnia azt a törvényt, amivel megkönnyítették volna a vendégmunkások betelepítését.

„Fontosnak tartjuk, hogy egy országjárás keretében fölrázzuk a magyar társadalmat, és megálljt parancsoljunk annak az álságos tervnek, amit a Fidesz készített elő”

– mondta el Gyöngyösi Márton. A következő másfél hónapban tucatnyi helyszínre fogják eljuttatni azt a vándorkiállítást, amiben bemutatják az „Orbán-tervet”, és elmagyarázzák, hogy ez miért veszélyes, valamint elmondják, hogy a Jobbik milyen alternatívát kínálna ehelyett. „A Jobbik-Konzervatívok a migráció minden formáját elutasítja, és a következő hónapokban mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a Fidesz veszélyes tervét leállítsa, és egy alternatív javaslatot tegyen le Magyarország asztalára” – ígérte a párt vezetője.

„Ez az Igazság Fala, amit elviszünk az ország minél több pontjára, hogy mindenkit meggyőzzünk arról, hogy a Fidesz tervét meg kell akadályozni” – jelentette ki Brenner Koloman, a párt frakcióvezető-helyettese, majd emlékeztetett: az Orbán-kormány nyolc éve még kék plakátokon hirdette, hogy „ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját”, most pedig ők azok, akik behívják a vendégmunkásokat.

A magyar polgárok arról számoltak be nekem, hogy 59 évesen elbocsátják őket, mielőtt védett korba kerülnének, és helyükre ázsiai migránsmunkást vesznek fel a Fidesz-közeli cégek.

Brenner Koloman kiemelte: ezt kell megakadályoznunk, mert ez lakosságcsere, ami bevándorlóországgá teszi hazánkat.

A konzervatív politikus rámutatott: nincs másik olyan politikai erő, amely ez ellen küzdene, mert a Fidesz terve szembemegy a magyar emberek érdekeivel, a balliberális pártok pedig sokáig álproblémaként tekintettek a bevándorlásra. „Gyurcsány Ferenc a kerítés mellett migránsokkal fotózkodott, akiket a lakásába is befogadott” – emlékeztetett Brenner.

„A Jobbik-Konzervatívok az egyetlen párt, amely kezdettől fogva azt képviselte, hogy se gazdag migráns, se szegény migráns ne jöjjön hazánkba, mert ők elveszik a magyarok munkáját, letörik a magyarok bérét, és megváltoztatják a kultúránkat.”

Rámutatott: ehhez a Fidesz-kormány ágyazott meg a magyar munkavállalók jogainak fokozatos leépítésével. Egyes cégek megtiltják, hogy szakszervezeteket alapítsanak a dolgozók, amit a kormány nem csak eltűr, de támogat is, sőt a Kínai Kommunista Párt által irányított cégeket akar hazánkba telepíteni – sorolta Brenner Koloman.

És itt, Budapesten is már láthatjuk, hogy indonéz és filippínó buszvezetők fognak dolgozni.

Ezzel kapcsolatban a jobbikos politikus várja Karácsony Gergely főpolgármester magyarázatát, mert szerinte szerződésben kellett volna kikötni, hogy a BKK megbízásából dolgozó cégek nem foglalkoztathatnak külföldi munkavállalókat.

Brenner Koloman német nemzetiségű és anyanyelvű polgárként jól ismeri azt a németországi példát, amiről Gyöngyösi is beszélt:

Igenis bevándorlóországgá tették Németországot az úgynevezett Gastarbeiterek. Álságos és cinikus tehát a Fidesznek azon érvelése, hogy ezek majd hazamennek.

Szerinte a vendégmunkások nem fognak hazamenni, hanem Magyarországon maradnak, és meg fogják bontani Magyarország kulturális egyensúlyát: egy 9 és fél millió fős országban 500 ezer vendégmunkás betelepítése nagyon súlyos változásokat idézne elő, ezért ezt a Jobbik-Konzervatívok meg fogja akadályozni.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)