A NER-es mobilszolgáltatók emelik leginkább az áraikat, az inflációra hivatkoznak

A NER-es mobilszolgáltatók emelik leginkább az áraikat, az inflációra hivatkoznak

Az Orbán strómanjához köthető, állami pénzből felvásárolt Vodafone, illetve a többek között Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Digi szolgáltatásai drágultak legtöbbet. Utóbbi 60 százalékkal emelte árait.

Az év elejével jelentős áremeléseket jelentettek be a magyarországi mobilszolgáltatók. Az új díjszabás március 1-jétől lép érvénybe. A tavalyi rekorder inflációra hivatkoznak a drágítás okaként.

Legkevésbé a piacvezető Magyar Telekom emeli a díjait, 15 százalékkal. A „díjkorrekció” az otthoni internet-, tv- és telefonszolgáltatások, valamint a mobil hang- és netszolgáltatások díjait érinti. Az úgynevezett forgalmi díjakra, valamint kiegészítő szolgáltatások ez úttal nem drágulnak.

A Yettel március 5-től emeli az árait: a mostanihoz képest 15,3 százalékkal nőnek a tarifák. A perc- és sms-díjak nem emelkednek, és a havidíjak és a lakossági előfizetések esetében a kiegészítő adatjegyek árai sem nőnek.

Az állami pénzből a Jászai Gellért 4iG-jének megvett Vodafon 15,4 százalékot emel.

A Fidesz-közeli 4iG kezében lévő Vodafone, 15,4 százalékos áremelkedést jelentett be. Ügyfeleiket azzal vigasztalták, hogy akár 22 százalékkal is drágíthatták volna a díjakat.

A szintén NER-es Digi drgágít a legdurvábban, nem kímélik az ügyfelek pénztárcáját.

Van olyan mobilszolgálatása, amely után 100 százalékkal kell majd többet fizetni és van olyan csomagja, aminek a díját több mint 60 százalékkal növelik.

A DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft.-t a Jászai Gellért, Mészáros Lőrinc volt üzlettársának nevéhez köthető 4iG szerezte meg több mint 1 évvel ezelőtt. Ezután a kormány „nemzetstratégiai szempontból fontos ügyletnek” minősítette az akvizíciót, ezért a versenyhivatal már nem is vizsgálhatja az üzletet.

(Címlapkép: Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter és Jászai Gellért, a 4iG elnöke kezet fog, miután aláírták a kormány és a 4iG-csoport közötti együttműködési megállapodást a Gazdaságfejlesztési Minisztériumban 2023. november 9-én. MTI/Mónus Márton)