Karácsonyi boltzár: A Spar legtöbb üzlete nem nyit ki szenteste napján

Karácsonyi boltzár: A Spar legtöbb üzlete nem nyit ki szenteste napján

Már szinte az összes nagyobb magyarországi üzletlánc bejelentette, hogy tiszteletben tartják a családok ünnephez való jogát, ezért zárva tartanak december 24-én. Most a Spar is csatlakozott hozzájuk.

A karácsonyi ünnepekre való nyugodt, békés odafigyelés érdekében a SPAR Magyarország december 24-én az INTERSPAR-okat és egyes bevásárlóközpontokban lévő SPAR és City SPAR szupermarketeket kivéve zárva tartja saját üzemeltetésű üzleteinek jelentős részét – írja az üzletlánc sajtóközleménye.

„A karácsony az ünneplés, az elmélyülés időszaka, ám a kereskedelemben dolgozó kollégáinknak az ezt megelőző időszakban a szokásosnál is nagyobb erővel, energiával kell helyt állniuk az üzletekben” – mondta el Heiszler Gabriella, a SPAR Magyarország elnök-ügyvezető igazgatója.

Hozzátette:

Annak érdekében, hogy 14 ezer munkatársunk többsége otthon, a családja és barátai körében, békésen és méltó módon tölthesse a szentestét, készülhessen az ünnepekre, vállalatunk úgy döntött, hogy saját üzemeltetésű egységeinek többségét zárva tartja december 24-én.

Az INTERSPAR hipermarketek, valamint egyes bevásárlóközpontokban lévő SPAR és City SPAR szupermarketek nyitva lesznek 12.24-én déli 12 óráig, így azok a munkatársak, akik ezen a napon dolgozni fognak, köszönetképpen 100% túlóra pótlékban részesülnek – közölték. A franchise üzletek - SPAR partner, SPAR market -, valamint a töltőállomásokon található egységek - SPAR express, Orlen-DESPAR - maguk döntenek a nyitvatartásról, mivel azok működtetése ebben a tekintetben független a SPAR Magyarországtól.

Munkatársaink és vásárlóink érdekeit egyaránt figyelembe vettük a döntésnél. Azt szerettük volna elérni, hogy a lehető legtöbb dolgozónk maradjon otthon, ám nyitva fogunk tartani ott, ahol a vásárlók nagyobb számban vannak jelen.

Ilyenek az INTERSPAR hipermarketek, és a bevásárlóközpontokban működő egyes üzleteink – magyarázta a sajtóközlemény, majd köszönetet mondtak azoknak, akik szenteste napján is dolgozni fognak. Heiszler Gabriella reményét fejezte ki, hogy a jövőben létrejön majd egy olyan egységes szabályozás, amely a december 24-i nyitvatartást az egész kereskedelmet érintően szabályozni fogja.

A vállalat felkészült a karácsonyi bevásárlási időszakra, s ünnepi köntösbe öltöztetett áruházai minden termékkategóriában változatos árukínálattal, kényelmi termékekkel és szolgáltatásokkal várják a vásárlókat. December elejétől a SPAR online shop mind a kiszállítás, mind a drive-in szolgáltatás területén megnövelt kapacitással dolgozik, amely az adventi időszakban szombatonként és vasárnaponként is hosszabb nyitvatartással segíti a vevők gördülékeny kiszolgálását – nyugtatta meg vásárlóit az üzletlánc.

Áruházláncok sora jelentette be eddig is, hogy nem nyitnak ki december 24-én, de a Fidesz-kormány nem törődik az általános igénnyel.

A Jobbik-Konzervatívok többször nyújtott be parlamenti javaslatot a karácsonyi boltzárról,

de az Orbán-kormány mindannyiszor leszavazta azt.

(Címlapkép: A SPAR élelmiszer-üzletlánc áruháza a budapesti Sugár Üzletközpont földszintjén. MTVA/Bizományosi: Róka László)