A szerb elnököt is meghívta Novák Katalin a Budapesti Demográfiai Csúcsra

A szerb elnököt is meghívta Novák Katalin a Budapesti Demográfiai Csúcsra

Az Orbán-kormánnyal jó kapcsolatot ápoló Aleksandar Vucic is felszólal a közelgő rendezvényen.

Aleksandar Vucic szerb elnök is felszólal a Budapesti Demográfiai Csúcson - közölte a köztársasági elnök csütörtökön a Facebook-oldalán.

Novák Katalin a bejegyzésben megköszönte Aleksandar Vucicnak, hogy elfogadta a meghívását és felszólal a Budapesti Demográfiai Csúcson.

Szeptember 14-15-én a Szépművészeti Múzeumban állam- és kormányfők, véleményformálók és szakemberek gyűlnek össze a világ minden tájáról Európa legnagyobb családpolitikai fórumán

- emlékeztetett a köztársasági elnök.

A napokban derült fény arra, hogy az ötödik alkalommal megrendezett csúcs egyik főelőadója Giorgia Meloni olasz miniszterelnök lesz, elfogadva Novák Katalin invitálását. A két hét múlva esedékes eseményt az államfő Magyarország egyik legnagyobb nemzetközi konferenciájaként tartja számon.

Az pedig a minap derült ki, hogy a köztársasági elnök meghívta Elon Muskot is "a családbarát erők legnagyobb nemzetközi találkozójára", és elsősorban a magyar családtámogatási rendszert szeretné neki prezentálni.

(Címlapkép: Aleksandar Vucic szerb köztársasági elnök (j2) és Ana Brnabic szerb miniszterelnök (j) fogadja Novák Katalin köztársasági elnököt (b2) és Orbán Viktor kormányfőt (b) a vajdasági Palicson 2023. június 20-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)