Novák Katalin meghívta Elon Muskot a Budapesti Demográfiai Csúcsra

Novák Katalin meghívta Elon Muskot a Budapesti Demográfiai Csúcsra

Mark Zuckerberg bunyózni hívta a milliárdost, de oda nem ment el, talán majd hozzánk eljön. A fideszes köztársasági elnök elsősorban a magyar családtámogatási rendszert szeretné neki megmutatni.

A világ egyik legismertebb milliárdosa is aközött a 66 millió ember között van, akik látták a trumpista Tucker Carlson Orbán Viktorral készített interjúját. Elon Musk reagált is az abban hallottakra:

Nagyon érdekes. Magyarország kemény eszközökkel próbálja megoldani a születési rátáját.

Novák Katalin szintén az azóta már X-nek nevezett Twitteren válaszolt Elon Musknak: meghívta őt a szeptember 14-15-én tartandó Budapesti Demográfiai Csúcsra, amely szerinte "a családbarát erők legnagyobb nemzetközi találkozója" lesz. Érdemes lenne erről értesíteni a létminimum alatt élő magyar családokat is.

A fideszes köztársasági elnök azt is hozzátette, hogy az eseményen jelen lesznek fontos állami vezetők. Valószínűleg Georgia Meloni olasz miniszterelnökre gondolhatott.

Novák Katalin azt ígérte Musknak, hogy megmutatja neki, milyen az igazi magyar családtámogatás.

Ha Elon Musk esetleg eljön, az biztos, hogy olyat láthat, amilyet eddig még nem...

(Címlapkép: Novák Katalin köztársasági elnök gyerekekkel beszélget a Győr-Moson-Sopron megyei Lipóton 2022. október 26-án. MTI/Koszticsák Szilárd)