Orbán Viktor hallgatott róla, a Fidesz pedig nem megy el a rendkívüli parlamenti aksinapra

Orbán Viktor hallgatott róla, a Fidesz pedig nem megy el a rendkívüli parlamenti aksinapra

A kormánypártok képviselői nem vesznek részt az Országgyűlés hétfői rendkívüli ülésén, amelyet ellenzéki kezdeményezésre hívtak össze az akkumulátorgyárak ügyében - közölte a Fidesz-frakció hétfőn.

Egyébként az Alfahír már pénteken beszámolt a Fidesz-KDNP szándékáról. 

Az MTI-nek elküldött közleményben amúgy azt írták: az akkumulátorgyárakkal kapcsolatos vitát a parlament a következő rendes ülésének napirendjére tűzi,

"ezzel indokolatlanná vált"

a hétfői ülésnap, azon a kormánypártok képviselői nem vesznek részt.

Hangsúlyozták: a kormánypártok továbbra is elvárják, hogy valamennyi beruházás a legszigorúbb környezetvédelmi és biztonsági normák maradéktalan betartásával valósuljon meg.

Az nem derült ki, hogy a kormány képviselői megjelennek-e a hétfői ülésen, amennyiben nem, akkor csak a napirend előtti kérdések hangzanak el az ellenzéki politikusok részéről, válasz már nem érkezik. 

Egyébként a Fidesz nem először szabotálja a szakmai vitát a parlamentben az akkumulátoripar hazai kiépítéséről: szabadságolás miatt nem mentek el az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának ülésére sem. Érdekesség, hogy Orbán Viktor sem beszélt az akkumulátorgyártásról az évértékelő beszédében, amit magyarázhatunk azzal, hogy a kormányzat nem akarja a társadalmi szempontból komoly ellenállást generáló témát a legfontosabb kommunikáció részévé tenni. 

Miről szól az akkumulátoripar?

"Ez még csak a kezdet. Az akkumulátorgyártás lesz a jövő olajipara"

- többek között ezt mondta az Alfahírnek adott interjújában Kaderják Péter, a Magyar Akkumulátor Szövetség ügyvezetője. A korábbi államtitkár, energetikai szakértő szerint

"ez egy jövőorientált iparág, ezt kulturáltan, civilizáltan a nemzet hasznára föl lehet építeni Magyarországon"