Döntött az Alkotmánybíróság, az áprilisi választások idején tarthatják a "gyermekvédelmi" népszavazást

Döntött az Alkotmánybíróság, az áprilisi választások idején tarthatják a "gyermekvédelmi" népszavazást

Egyhangú határozatában az Alkotmánybíróság helybenhagyta a népszavazást kiíró országgyűlési határozatot, a megsemmisítését kérő beadványokat elutasította - számolt be a Telex.

Egy névtelenséget kérő indítványozó beadványa szerint az Országgyűlés a népszavazás elrendeléséről hozott döntése során nem vizsgálta a jogorvoslati szervek hatáskörén kívül eső körülményeket és a hitelesített kérdésekkel szemben felmerülő közjogi érveket.

Miután ezt a bedványt az AB megalapozatlannak minősítette, már nincs akadálya, hogy minden bizonnyal az országgyűlési választással együtt megtarthassák a népszavazást.

Íme a magyar nemzet megmaradását és boldogulását alapvetően meghatározó (sors) kérdések:

  • „Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?”
  • „Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?”
  • „Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?”
  • „Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?”

Az „LMBTQ-lobbitól" és az erőszakos brüsszeli szexuálisideológia-terjesztéstől félti a családokat Varga Judit

„Igazságügyi Miniszterként és családanyaként kiemelt feladatomnak érzem a családok, a nők és a kisgyermekek védelmét" - olvasható Varga Judit hétfő Facebook-posztjában. A minisztert hétfőn hallgatta meg az Országgyűlés Európai ügyek bizottsága, ezután ragadott klaviatúrát a miniszter asszony, aki arra kérte az Országgyűlés Európai ügyek bizottságának ellenzéki tagjait, hogy ne gátolják a kormány munkáját a gyermekek, a családok és a nők védelme érdekében.

Mint ismert, Orbán Viktor korábban azt mondta, a népszavazásra azért van szükség, mert „Brüsszel az oktatási törvény és a gyermekvédelmi szabályok módosítását követeli. A miniszterelnök szerint azt sérelmezik, hogy nálunk nem lehetséges az, ami Nyugat-Európában már állandósult.

Ahogyan korábban megírtuk, október végén a Kúria nem engedélyezte a gyerekek nemváltó műtéteiről szóló egyik buta népszavazási kérdést.

A Kúria nem engedélyezte a gyerekek nemváltó műtéteiről szóló buta népszavazási kérdést

A Kúria a Nemzeti Választási Bizottság 16/2021. számú határozatát megváltoztatja, és a „Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek nemátalakító kezelések?" népszavazásra javasolt kérdés hitelesítését megtagadja - olvasható a Kúria friss végzésében, melyet a Magyar Kétfarkú Kutya Párt tett közzé, mint olyan kérelmező, aki többek között része volt a kormány kampánycélú népszavazása elleni fellépésnek.