"Van különbség, ha egy újságíró vagy egy magánember ír kommentben ilyeneket..."

"Van különbség, ha egy újságíró vagy egy magánember ír kommentben ilyeneket..."

Miért kellene nekem egy kollégám privát Facebook-oldalán leírtakat értékelni?!

- kérdezett vissza Huth Gergely, a Pesti Srácok főszerkesztője amikor arra kértük, véleményezze munkatársa Ambrózy Áron írását, amelyben veréssel fenyegette meg Keresztes László Lóránt LMP-s és Brenner Koloman jobbikos képviselőket. Ambrózy még a két politikus nevét is megváltoztatta amikor "Horogkeresztes Lórándnak" és "Bráner Kolompárnak" nevezte az ellenzéki politikusokat.

Huth Gergely azonban további válasz helyett inkább ismét csak kérdezett, hogy miféle "számonkérőszék" nevében kerestük meg, majd megismételte, hogy nincs véleménye munkatársa Ambrózy Áron stílusáról, illetve arról, hogy ez a stílus belefér-e még az újságírói etikába.

"Van különbség, ha egy újságíró vagy egy magánember ír kommentben ilyeneket..." 

- olvasható az egyik kommentben és ez a vélemény tekinthető általánosnak is. Hiába törölte Ambrózy Áron a posztot, az már kikerült az internetre és a legtöbben úgy vélik, a Pesti Srácok médiamunkása már többször sértegette alpári stílusban a vele egyet nem értőket.

"Az újságírás legújabb szintje, ha nem megy szavakkal..."

"A Fidesz holdudvarában nem kell sok kompetencia az érvényesüléshez..." 

"Csak egy olyan emberrel találkozzon ez a derék "újságíró", akinek nem lesz félnivalója..."

Ez utóbbi hozzászólás tulajdonképpen célba ért. Keresztes László Lóránt LMP-s képviselő lapunknak annyit mondott, ő nem az a típus, aki meghatódik egy ilyen szánalmas fenyegetéstől.

A másik érintett Brenner Koloman, a Jobbik országgyűlési képviselője, az országgyűlés alelnöke pedig lapunknak azt mondta

"Nem kívánok lesüllyedni erre a szintre, de nagyon sajnálom, hogy a politikai közbeszéd színvonala ilyen mélyen van."

- tette hozzá Brenner Koloman.

Kerestük Hargitai Miklóst, a Magyar Újságírók Szövetsége (MÚOSZ) elnökét és Szikora Józsefet, a Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége (MAKÚSZ) elnökét, hogy megtudjuk, Ambrózy Áron stílusa szerintük beleférhet-e még az újságírás etikájába, vagy a szabad vélemény nyilvánítás etikájába.

Amint válaszolnak frissítjük írásunkat.