Kivezényelték Ander Balázs gyermekét is, hogy a KDNP-s Szászfalvi László és társai előtt táncoljon

Kivezényelték Ander Balázs gyermekét is, hogy a KDNP-s Szászfalvi László és társai előtt táncoljon

Vigyázat! Politikai pedofilok a játszótéren!

"Szászfalvi úr, meg a politikai pedofilok és politikai cukrosbácsik szíves figyelmébe!
(Úgy is lefordíthatom, hogy: TAKARODJATOK A GYEREKEIM KÖZELÉBŐL!)"

- ezt írta ki Facebook-oldalára ma délelőtt Ander Balázs, az Egységben Magyarországért Somogy megye 2-es számú választókörzetében induló jelöltje. 

A szokatlan hangvételű poszt kapcsán megkérdeztük a politikust, aki a fideszes politikai pedofília egy hihetetlenül szürreális formájáról számolt be. 

Ander Balázs ugyanis a BarcsMédia videós beszámolójából szembesült azzal, hogy a hétéves kisfiát, Koppányt több gyermektársával együtt kivezényelték egy fideszes kampányeseményre. Ugyanis három kormánypárti politikus,

  • Koós Csaba fideszes polgármester,
  • Szászfalvi László KDNP-s országgyűlési képviselő, a térség kormánypárti képviselőjelöltje, valamint
  • Bíró Norbert, a Somogy megyei közgyűlés fideszes elnöke

úgy döntött, hogy kisgyermekek társaságában filmeztetik magukat a most átadott barcsi játszótéren. 

Jellemző, az óvodás gyermekek csak annyit tudtak, hogy mehetnek az új játszótérre játszani, a szülőket pedig sem előzetesen, sem utólag nem figyelmeztették arról, hogy a mit sem sejtő kicsik biodíszletként szolgáltak három kormánypárti férfipolitikus számára.

A hideg zuhany este érkezett, amikor a tévéből viszont látták a gyermekeket. Ander Balázs még ma este is ingerülten számolt be a történtekről. 

Amúgy a BarcsMédia beszámolója számos ijesztő pillanattal is szolgált, egészen döbbenetes vágás, ahogy

12 másodperc vidám játék után megérkezik egy vasajtóhoz négy férfi, tolongva a kis bejárat előtt, ollóval a kezükben, furcsa fintorral az arcukon (nyitó képünkön).

De elhiszem, hogy egy apát feldúl, amikor azt látja, hogy a gyermekének táncikálnia kell a kabátos férfiak előtt (azt meg fel sem tudom fogni, hogy mi szar járhat ilyenkor egy kormánypárti politikus fejében). Íme:

Úgy tűnik, hiába a büntetések, a politikai pedofíliától nem tud a Fidesz megszabadulni. Potápi Árpád János néhány napja új óvodai játékokat adott át, és még az MTI-t is kizavarták, hogy lefotózzák a fideszes képviselőjelöltet a gyermekekkel. A Fidesz Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei képviselőjelöltje, Vinnai Győző pedig egy óvodai tornaszobát adott át Balsán.

Politikai pedofília: most épp Novák Katalin használt ki kisgyermekeket a kampányához

Valamiért a kormánypárti politikusok minduntalan vissza-visszatérnek az óvodákba, bölcsődékbe, hogy mosolyogjanak, játszanak a mit sem sejtő, és még csak szavazati joggal sem rendelkező kicsikkel. Most épp Novák Katalin családügyi miniszter volt a soros, aki Szolnokon járt, és a város nőket becsmérlő szabadszájú macsó fideszes polgármesterével ment el a Móra Ferenc úti bölcsődébe.

Nem ma kezdték

Emlékezetes, a 2018-as országgyűlési és a 2019-es önkormányzati választás kampányában

a kormánypárti politikusok, egészen Orbán Viktorig, olyan mélyen merítkeztek meg a politikai pedofíliában, hogy az még a Nemzeti Választási Bizottságnál is kiverte a biztosítékot.

A miniszterelnöknek 350 ezer forintos bírságot kellett fizetnie az elhíresült óvodai látogatása és videója után és közel ekkora bírságot szabtak ki Hoppál Péterre is, aki a kampánya során arról posztolt képeket, hogy gyerekeknek ad át ajándékot.

A teljesség igénye nélkül, Rogán László, Budakalász fideszes polgármestere óvodásokkal ölelkezettPánczél Károly fideszes országgyűlési képviselő kivezényeltette a szigetbecsei ovisokat, hogy előttük végezze el az első kapavágásokat az épülő óvoda területén.

2017-ben a csepregi ovisokat egy utca átadásakor, hideg időben térdeltették a betonon.

A szexbotrányába belebukott Borkai Zsolt fél éven belül másodszor is átadott egy futópályát úgy, hogy oda a szülők tudta és engedélye nélkül kivezényelték a kisiskolásokat is. Fercsák Róbert, Baja fideszes polgármestere pedig először bölcsődésekkel, később pedig ovisokkal pózolt.

Egy gyerek nem eszköz, nem díszlet, hanem jogokkal rendelkező állampolgár. Nem lehet kihasználni és politikai előnyökhöz jutni gyerekeken keresztül.

írta a 2018-as országgyűlési választások kapcsán, a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány. A civil szervezet még egy ötpontos szakmai segédanyagot is elkészített, de a Fidesz kampány irányítói válaszra sem méltatták.

Jogszabályt sértett: Koncz Zsófiát eltiltották, hogy gyerekeket használjon fel kampánycélokra

A Blikk információi szerint a helyi választási bizottság elmarasztalta Koncz Zsófiát attól, hogy gyerekekkel kampányoljon. A fideszes jelölt saját közösségi oldalára is feltette a képeket, amely után a független Tóth Ádám a helyi választási bizottsághoz fordult. A választási bizottság megállapította, hogy Koncz Zsófia jogsértést követett el, amelyért a Fidesz jelöltjét elmarasztalták, de bírságot nem szabott ki.

A Hintalovon egyébként egyértelműen fogalmaz:

„Ne azért legyen benne egy gyerek egy kampányban, mert gyerek, hanem mert üzenete van, amit közvetíteni szeretne. Ha egy gyereknek nem a véleménye és tapasztalata számít, akkor az nem lehet más, mint kizsákmányolás.”

A gyermekjogi szakemberek egy 5 pontos ajánlást is megfogalmaztak, melyek útmutatóul szolgálnak a gyerekek közéletben játszott szerepéről és politikai kommunikációban való részvételéről.

  • 1. A gyerekeket védeni kell a manipulációtól. A választási kampányoknak ők nem célcsoportjai.
  • 2. A gyereknek joguk van a megfelelő tájékoztatásra a politikáról. Segíteni kell őket, hogy megértsék a politika és pártpolitika szerepét a közélet alakításában.
  • 3. A gyerekek nem használhatók politikai célokra.
  • 4. A gyerekek nem közszereplők: személyes adataik, képmásuk felhasználása sértheti jogaikat és legjobb érdeküket.
  • 5. A gyerekeknek vannak polgári jogaik, és részt vehetnek az őket érintő közéleti kérdésekben.