Brenner Koloman a Lánchíd ügyével kezdené Budapest rendbetételét

Brenner Koloman a Lánchíd ügyével kezdené Budapest rendbetételét

A Jobbik-Konzervatívok főpolgármester-jelöltje felszólítja a Fidesz-kormányt pedig arra, hogy fizesse ki a fővárosnak a híd felújításáért járó 6 milliárd forintos állami hozzájárulást. Karácsony Gergelyt pedig vizsgálóbizottság felállítására kérte.

Brenner Koloman, a Jobbik-Konzervatívok főpolgármester-jelöltje a pénteki hóesésben tartott sajtótájékoztatót a Budapesti Városháza előtt. A főváros ellenzéki városvezetése és a kormány közti politikai harc, és egyben Budapest egyik legfőbb szimbólumának az ügye volt a téma.

„Tegyük rendbe Budapestet, tegyük rendbe a Lánchíd ügyét!”

Az utóbbi napokban mind olyan médiahírek jöttek ki a Lánchíddal kapcsolatban – mondta Brenner Koloman – amelyek kapcsán úgy döntött, hogy felszólítja Karácsony Gergelyt, hogy állítson fel azonnal vizsgálóbizottságot a Lánchíd felújításának az ügyéről. A jobbikos politikus a fővárosi a Fővárosi Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatának 48. és 49. paragrafusaira hivatkozott.

Az nem lehet, hogy a Lánchidat, a főváros és egy nemzet egységének szimbólumát egyfajta korrupció lengje körül. Ebben az esetben politikai felelősségrevonásra lesz szükség!

Hozzátette: A Lánchíd nem csak ebben az ügyben lett egy nagyon szomorú szimbólum, hanem az egész felújítás utáni forgalmirend-változás kapcsán is – utalt Brenner Koloman arra, hogy Karácsony Gergely jelenlegi főpolgármester minden áron keresztül akarta erőltetni az autósok kitiltását a hídról. A Jobbik-Konzervatívok főpolgármester-jelöltje visszaemlékezett a Karácsony által szervezett úgynevezett „budapesti lakógyűlésre”, amit személy szerint cseppet sem tartott hitelesnek.

A Karácsony Gergely féle kamukonzultáció kérdéseit a Jobbik nevében benyújtottam az egyébként Karácsony Gergely által kinevezett választási iroda munkatársainak, akik ezt elutasították

– mondta el Brenner Koloman, aki szerint ez az ékes bizonyítéka, hogy a Karácsony féle konzultáció sem volt különb, mint a Fidesz-kormány manipulatív és hazug „nemzeti konzultációi”. Hangsúlyozta: ezt nem fogják annyiban hagyni, és benyújták a kérdéseiket, amelyekre aztán egyértelmű választ adhatnak a budapesti polgárok június 9-én. „A budapestiek dönthessék el, hogy mi legyen a forgalmi rend, hogy az autók áthajthassanak-e a Lánchídon!”

A kormány mulasztására és felelősségére is emlékeztetett:

„Felszólítom a jelenlegi fideszes kormányt, hogy azonnal fizesse ki a Budapestnek járó 6 milliárd forintot!”

Hangsúlyozta: ezt a kormánynak attól függetlenül meg kell tennie, hogy a budapesti polgárok miként döntenek a Lánchíd forgalmáról. A kormány és a főváros között kötött eredeti stratégiai megállapodásban valóban az volt, hogy vissza kell állítani a híd eredeti forgalmát – mutatott rá Brenner Koloman. Ettől függetlenül azt kérte a kormánytól, hogy a június 9-én tartandó helyi népszavazás után mi lesz az eredmény, azonnal utalják át a felújításra szánt 6 milliárd forintos támogatást. Felhívta a figyelmet a Jobbik-Konzervatívok petíciójára, ami a tegyükrendbeBudapestet.hu oldalon található.

Végezetül Karácsony Gergely igazolatlan hátterű kampánypénzeivel kapcsolatban üzent a főpolgármesternek: „Álljon elő végre egy hihető magyarázattal az adománygyűjtő ládikákkal kapcsolatban, és azzal kapcsolatban, hogy miért ütötte el a villamos, mit pénzeztek Márki-Zay Péterrel és a Bajnai Gordonhoz kapcsolódó háttéremberekkel!” Szerinte ez az információ minden választópolgárnak olyan iránymutatást adna, amely befolyásolhatná a döntését.

(Címlapkép: Jobbik-Konzervatívok/facebook)