Brenner Koloman: A rossz diadalához éppen elég, ha a jók tétlenek maradnak!

Brenner Koloman: A rossz diadalához éppen elég, ha a jók tétlenek maradnak!

A Jobbik-Konzervatívok képviselője szavazásra buzdít a június 9-i választáson. Pártja egy tisztes, Európa-párti, de nemzeti és konzervatív választ akar adni a hazánkat érintő kihívásokra.

„A rossz diadalához éppen elég, ha a jók tétlenek maradnak” – idézte a mondást Brenner Koloman parlamenti felszólalásában hétfőn. Szerinte ezért nem szabad otthon maradnunk a június 9-i európai parlamenti választás napján. Hangsúlyozta: „Nagyon fontos, hogy a jók ne maradjanak tétlenek, és igenis mutassunk a vezérközpontú, fideszes egypárti túlhatalommal szemben egy jobb, egy jobbik választást!”

A mi dolgunk, hogy megmutassuk, hogy a fideszes egypárti túlhatalom 14. évében nemcsak egy egységesülő balliberális válasz, hanem egy tisztes, Európa-párti, de nemzeti és konzervatív válasz is létezik.

Orbán Viktor és a Fidesz 14 éves kormányzása fölött is ítéletet mondott az ellenzéki képviselő: Leépítették a jog uralmát, pedig a jog uralma az egyik alapvető európai alapérték. A görög-római filozófia és a keresztény etika mellett a római jogra épült Európa.

Orbánék ezzel szemben fokozatosan leépítették a fékek és ellensúlyok rendszerét, ezzel megszabták hazánk útját, amely kelet felé vezet, olyan autoriter rendszerek felé, mint a putyini Oroszország vagy Törökország vagy egyéb olyan országok, akikhez mi nem szeretnénk tartozni – hangsúlyozta Brenner Koloman.

Szent István királyunk óta hazánk stratégiai választása egyértelmű, a nyugati kereszténység és az európai értékek mellett kell kiállnunk.

A Jobbik-Konzervatívok képviselője rámutatott: az elszálló költségvetés, hatalmas drágulás készülődik ismételten, és az év második felében ismét elszabadul az infláció, a Fidesz elhibázott gazdaságpolitikája miatt.

Szerinte érdemes megnézni, holgy milyen értékválasztás mentén reagál a kormány a kiemelkedően nehéz és súlyos közéleti, morális, gazdasági és társadalmi válságra:

A Fidesz ázsiai migránsmunkásokat telepít be hazánkba. A tervek szerint félmilliót, már most 120 ezernél tartanak.

Ez ellen a Jobbik-Konzervatívok mindig felemeli a szavát, hiszen ők elveszik a magyarok munkáját, letörik a magyar polgárok bérét és meg fogják bontani hazánk kulturális egyensúlyát. Az ellenzéki párt már hosszú ideje kiáll a bérfelzárkóztatás, a bérunió mellett, mivel egy európai országban a 20. században normális, európai béreket kell kapnia az állampolgároknak.

Mi a balliberális pártokkal ellentétben nem azt képviseljük, hogy minden, ami nyugatról jön, az jó, hanem ugyanúgy felemeljük a szavunkat a woke-őrülettel szemben.

A Jobbik-Konzervatívok álláspontja az, hogy a magyar nemzeti érdekeket csak úgy lehet képviselni Európában, ha az Unió az európai nemzetek jó szövetségeként működik. Ezzel szemben most ott tartunk, hogy a visegrádi együttműködés sem működik, az európai nemzetek pedig úgy tekintenek az Orbán Viktor vezette fideszes kormányra, mint ami rendszerszintű korrupciót működtet – mutatott rá az ellenzéki politikus.

Róna Péter vezetésével a Jobbik-Konzervatívok listája egy olyan polgári alternatívát kínál, amely végre visszaadja az '56-os lyukas zászló becsületét

– jelentette ki Brenner Koloman.

A Jobbik-Konzervatívok továbbra is azt gondolja, hogy ruszkik haza, továbbra is azt gondolja, hogy az európai uniós források járnak a magyar polgároknak és a hazai önkormányzatoknak. Brenner Koloman nagyon bízik benne, hogy a magyar polgárok június 9-én megszavazzák a bizalmat Róna Péternek és a Jobbik-Konzervatívok EP-jelöltjeinek.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)