A Jobbik-Konzervatívok EP-listavezetője elfogadja Deutsch Tamás kihívását

A Jobbik-Konzervatívok EP-listavezetője elfogadja Deutsch Tamás kihívását

Róna Péter elutasítja a fideszes politikus provokatív minősítéseit, de készen áll rá, hogy szembesítse őt a Fidesz-kormány gazdaságpolitikai és politikai hibáival és bűneivel.

Valószínűleg Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő valójában egyáltalán nem akar vitázni politikai ellenfeleivel, csak listavezetőként őt ugrasztották, miután Magyar Péter vitára hívta ki Orbán Viktort és Gyurcsány Ferencet. A fideszes politikus lehetséges vitapartnereit eleve becsmérlő módon úgy fogalmazott, hogy „minden háborúpárti és dollárbaloldali listavezetővel kész vitázni”

A Jobbik-Konzervatívok EP-listavezetője elfogadta a kihívást, de a minősítést elutasítja:

Bár a jelzőket elutasítom, de a vitát fontosnak tartom és elfogadom! Hol és mikor?

Róna Péternek volna miért elszámoltatnia Orbán Viktor emberét, hiszen szerinte a Fidesz-kormány az orosz érdekek kiszolgálója, amivel nem csak elárulja hazánkat, de közvetetten azt is kockáztatja, hogy „migránsok milliói indulnak meg Európa felé”. A Jobbik listavezetője úgy véli, az Európai Parlament arra való, hogy ott kapcsolatokat építsünk és Magyarország érdekét szolgáljuk, Orbánék viszont csak pénzforrásként és politikai csatatérként tekintenek az Unióra.

Az ellenzéki politikus úgy véli Orbán Viktor kiégett, és nincs nemzetgazdasági víziója, ezért mondott csődöt a Fidesz-kormány gazdaságpolitikai értelemben is. Ennek bizonyítéka az is, hogy a régió korábban hasonló fejlettségű vagy akár kevésbé fejlett országai, mint Csehország, Lengyelország, Horvátország, Szlovákia, de még Románia és lassan Bulgária is lassan elhúznak mellettünk, Magyarország pedig lemarad.

A Jobbik--Konzervatívok európai parlamenti listavezetője szerint a június 9-i választáson arról döntünk, hogy hazánk Európához vagy Putyin Oroszországához és a kommunista Kínához tartozzon-e.

(Címlapkép: Róna Péter/facebook)