Brenner Koloman: Nemzeti szégyen, hogy egybemossák a jobboldaliságot az oroszpártisággal

Brenner Koloman: Nemzeti szégyen, hogy egybemossák a jobboldaliságot az oroszpártisággal

"Ebben a helyzetben az hazánk nemzeti érdeke, hogyha szilárdan és egyértelműen kiállunk a NATO jó szövetségeseiként, azon értékek mellett, amelyet mi konzervatívként is képviselünk" - véli a Jobbik-Konzervatívok országgyűlési képviselője.

A Parlament Külügyi bizottságának konzervatív alelnökeként régóta hangsúlyozom, hogy a jelenlegi fideszes kormány külpolitikája nem a magyar nemzeti érdeket szolgálja - írja sajtóközleményében Brenner Koloman.

"Az a szomorújáték, amit a finn és a svéd NATO-csatlakozás során mutatott a magyar küldiplomácia, érthetetlen, hiszen jelenleg a magyar polgárok biztonságát és a békét ez a védelmi szövetség biztosítja, amelynek 1999-ben lett hazánk tagja. Mi, konzervatívok tudjuk, hogy Európa és a NATO a mi biztonságunk!"

- fogalmaz az ellenzéki politikus.

A konzervatív párt főpolgármester-jelöltje felidézte: hosszú hónapokkal ezelőtt a külügyi bizottság már megszavazta Finnországgal együtt Svédország csatlakozását is, így kizárólag azon múlik a késlekedés, hogy mikor tűzi Kövér László Házelnök Orbán Viktor miniszterelnök úr döntése után napirendre a kérdést. Mint írta, ezt ő egyébként a Házbizottságban többször is szóvá tette.

Most teljes a jelenlegi fideszes kormány arcvesztése, ismét szószegők lettek

- mutatott rá.

A Jobbik-Konzervatívok országgyűlési képviselője kifejtette:

Az Orbán-kormány 14. évében már tisztán látszik a súlyos külpolitikai egyensúlyvesztés, amikor szomszédunkban egy öldöklő, agresszív háború dúl, de mégis egybemossák a jobboldaliságot az oroszpártisággal, amely nemzeti szégyen.

Ebben a helyzetben az hazánk nemzeti érdeke, hogyha szilárdan és egyértelműen kiállunk a NATO jó szövetségeseiként, azon értékek mellett, amelyet mi konzervatívként is képviselünk! - zárul a közleménye.

Mint megírtuk, Orbán Viktor láthatóan kivárta nagy barátja, Erdogan döntését. Most már viszont nincsen mire fogni a halogatást. Egy biztos: arcvesztés nélkül ebből a helyzetből a magyar kormánynak szinte lehetetlen kikecmeregnie.

(Címlapkép: Brenner Koloman/Facebook)