Brenner Koloman újra benyújtja a Szabadság téri szovjet hősi emlékmű eltávolítását célzó javaslatát

Brenner Koloman újra benyújtja a Szabadság téri szovjet hősi emlékmű eltávolítását célzó javaslatát

A Jobbik-Konzervatívok politikusa szerint nem állhat egy a hazánk 40 évnyi elnyomását szimbolizáló, "vörös csillagos" emlékmű a Szabadságról elnevezett téren.

A Jobbik-Konzervatívok nevében újra benyújtom azt a javaslatunkat, amely a Szabadság téri szovjet emlékmű áthelyezésére irányul – írta Brenner Koloman, a Jobbik-Konzervatívok frakcióvezető-helyettese facebook bejegyzésében. A Fidesz-kormány a javaslatot korábban már lesöpörte az asztalról.

Az ellenzéki politikus hozzátette: ennek kegyeleti akadálya nincs, a Szabadságról elnevezett téren ennek az emlékműnek régen nincs helye.

A mi véleményünk szerint a Szabdságról elnevezett téren ennek nincs helye, sérti a magyar nemzetet.

Brenner Koloman hangsúlyozta: a békeszerződésben annyi szerepel, hogy budapest határain belül kell egy ilyen emlékművet elhelyezni. Ez szerinte elfogadható kompromisszum, de az emélkműnek erről a helyszínről el kell tűnnie.

A dolog annál is inkább sürgetővé vált, mivel nem régiben kiderült, hogy a putyini Oroszországban olyan történelemhamisító tankönyvet adtak ki a 17 éves diákok számára, melyben az 1956-os magyar forradalmat és szabadságharcot "fasiszta csőcselék lázadásának" bélyegzik, illetve az 1989 kivonulást hibás lépésként mutatják be.

A tankönyv-botránnyal kapcsolatban a Jobbik-Konzervatívok felszólította Szijártó Pétert, hogy kéresse be az orosz nagykövetet, de a barátság érdemérmes külügyminiszter nem tett lépéseket az ügyben.

(Címlapkép: Alfahír/"A szovjet emlékműnél akciózott a Jobbik: a Szabadság tér legyen végre a szabadságé!")